Najbolje iz Crne Gore danas u Delti

Sajam Najbolje iz Crne Gore, na kojem će se predstaviti domaći proizvođači vina, maslina i maslinovog ulja, meda, pršuta, mliječnih proizvoda, ljekovitog bilja i organskih proizvoda, biće danas i sjutra održan u Delta Cityju.
Objavljeno: 21. 10. 2017 - 08:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na sajmu, koji organizuje agencija Advantage, proizvode će predstaviti oko 60 učesnika iz svih krajeva Crne Gore.

Proizvode će na sajmu predstaviti učesnici iz Podgorice, Bijelog Polja, Mojkovca, Plužina, Šavnika, Žabljaka, Danilovgrada, Kotora, Herceg Novog, Bara i Golubovaca.

Na sajmu će biti predstavljen i projekat pod nazivom Ukusi kraja moga, u okviru kojeg će posjetiocima biti omogućeno da besplatno degustiraju proizvode. Osim organiskih proizvoda, posjetioci će imati priliku da probaju med, masline i maslnov ulje, sir, vino, ljekovito bilje, voće i porće i njihove prizvode.

Sajam predstavlja idealnu priliku da se ti proizvodi kupe direktno od proizvođača, kao i da se, u direktnom razgovoru sa proizvođačima, kupci upoznaju sa procesom proizvodnje.

Cilj projekta je promocija prehrambenih proizvoda crnogorskih proizvođača, poznatih po kvalitetu. Projekat bi trebalo da doprinese i stvaranju svijesti i navika kod crnogorskih građana da kupuju domaće proizvode i na taj način doprinesu, ne samo zdravijem životu, već i razvoju crnogorske ekonomije.

Sajam se organizuje pod pokroviteljstvom Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje Glavnog grada Podgorica.

Komentari: 1

JENNY

21. 10. 2017 - 11:35

Da li je menadzment sajma pozvao proizvodjace maslinovog ulja iz Ulcinja? U Ulcinju ima mnogo poznatih proizvodjaca i jako je cudno da barem neko od njih nije uzeo ucesca. Garant ih niko nije pozvao. Mnogi su registrovani i ne rade na crno...
Novi komentar