Podignuta optužnica protiv bivšeg fudbalera Crvene zvezde

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv bivšeg fudbalera Crvene zvezde Zorana Njeguša.
Objavljeno: 21. 10. 2017 - 15:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pored Njeguša još četiri osobe okrivljene su zbog sumnje da su izvršili krivično djelo pranje novca, potvrđeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Njeguš i ostali bili su uhapšeni u sredinom marta 2016. godine u policijskoj akciji “skener”, a on je nakon desetak dana provedenih u pritvoru pušten da se brani sa slobode.

Optužnica protiv njih još nije potvrđena, pa se detalji ne saopštavaju.

U informaciji tužilaštva se precizira da je optužnica podignuta 11. septembra.

Nju treba da potvrdi Posebno odjeljenje Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud) pred kojim je u toku odlučivanje povodom dostavljenih odgovora okrivljenih i branilaca na optužnicu.

Pored Njeguša istraga je sprovedena i protiv Draginje Bajić, privatnika Nemanje Obradovića, vlasnika i direktor firme "Parket planet" Nebojše Đokića kao i auto-prevoznik iz Užica Radeta Stakića.

Istom krivičnom prijavom bio je obuhvaćen i državljanin Republike Srpske Željko Papić iz Čajnica, koji je u međuvremenu sa Tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice, prema kojem je osuđen na godinu dana zatvora.

Prema navodima krivične prijave po kojoj se vodio postupak protiv njih, osumnjičeni se terete da su od početka 2007. godine do dana podnošenja krivične prijave, sticali i koristili imovinu za koju su znali da potiče iz krivičnog djela organizovanog kriminala u namjeri da prikriju nezakonito porijeklo imovine koja iznosi više od dva miliona evra.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su znajući za činjenicu da se protiv Vitomira Bajića, koji je kasnije preminuo u zatvoru u Italiji 2011, vodi krivični postupak i da je u bjekstvu za djelo organizovanog kriminala u toj državi, u namjeri da prikriju da je on vlasnik objekata u Srbiji prebacivali vlasništvo na objektima na svoja imena i ulagali njegov novac koji potiče od krivičnog djela u kupovinu stanova i ugostiteljskih objekata u Beogradu i na Zlatiboru kao i u kupovinu udjela u privrednom društvu „Parket planet“ D.O.O. u mjestu Krnježevci (SO Stara Pazova).

Riječ je o pet lokala i jednom ugostiteljskom objektu na Zlatiboru i stanu od 150 kvadratnih metara sa garažom u Novom Beogradu, kao i privrednom društvu "Parket planet" u koji je uložen gotov novac u iznosu od 90.800.000 dinara, saopštilo je ranije tužilaštvo.

Kako je tada navedeno, ni pokojni Vitomir Bajić, za kojeg mediji pišu da je bio pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića, a ni lica obuhvaćena krivičnom prijavom nisu imali zakonitih prihoda iz kojih bi se opravdala kupovina i sticanje ovih lokala, stanova i udjela u privrednom društvu.

B92

Komentari: 0

Novi komentar