Tužilaštvo: Gdje god da je, Sinđelić će se pojaviti u sudu u srijedu

Ključni svjedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. Aleksandar Saša Sinđelić trebalo bi pred sudom da se pojavi u srijedu i iznese pred svima svoju verziju događaja.
Objavljeno: 21. 10. 2017 - 20:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pojedini mediji danas su objavili da Sinđelić još nije saslušan po zamolnici hrvatskog Ministarstva pravosuđa koja je našoj zemlji stigla 1.juna ove godine, a kao razlog, kako prenosi FOS, navedeno je da im nije poznato gdje se tranutno on nalazi.

"A.S., još uvijek nije saslušan kod sudije za istragu iz razloga što sudija za istragu ne raposlaže podatkom gdje se nalazi ovo lice", saopšteno je iz Višeg suda za FOS.

Pokušali smo da saznamo da li postoji mogućnost da se Sinđelić ne pojavi u sudu kada na dnevnom redu bude davanje iskaza, i, kako saznajemo, to se zasigurno neće desiti.

''Gdje god da se nalazi, Sinđelić će se pojaviti na suđenju za pokušaj terorizma kada bude pozvan, kada bude trebalo da da iskaz i da svjedoči pred Vijećem sudije Suzane Mugoše, to će i uraditi''- saopštio je portalu Antena M izvor iz vrha Tužilaštva.

Podsjetimo, saslušanje srpskog državljanina Aleksandra Saše Sinđelića, svjedoka saradnika u procesu protiv četrnaest okrivljenih za pripremanje terorističkih napada, na dan parlamentarnih izbora u oktobru prošle godine, planirano je za 25. oktobar pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše.

To će biti, nakon svjedočenja u Tužilaštvu, drugi put da Sinđelić iznosi saznanja o operaciji koja je planirana nakon zatvaranja biračkih mjesta.

Svjedok saradnik suočiće se sa optuženima i njihovim braniocima, koji od početka suđenja - 6. septembra, tvrde da su njihovi klijenti nevini i da su neosnovani navodi optužnice.

Nasilne demonstracije

Sinđelić je u prvom iskazu opovrgao tvrdnje odbrane i naveo da je plan bio da čak 500 ljudi, aktivista raznih srpskih patriotskih udruženja, iz više pravaca, uđe u Crnu Goru i učestvuje u akcijama kojima je trebalo da se, masovnim nasilnim demonstracijama, destabilizuje vlast i detronizuje tadašnji premijer Milo Đukanović.

Ključni svjedok 20. marta u dvanaest sati dugom saslušanju pred specijalnim tužiocem Sašom Čađenovićem otkrio je uloge i zadatke ljudi sa optužnice koji su pripremali izazivanje nereda u glavnom gradu, sve s ciljem da se trajno destabilizuje država i spriječi ulazak u NATO.

Srpskom državljaninu glavnu operativnu ulogu povjerio je ruski državljanin Eduard Šišmakov (koristio je tokom boravka u Srbiji pasoš na prezime Širokov) koji je sa svojim sunarodnikom Vladimirom Popovom osmislio kompletnu akciju.

Sastanci

Sinđelića i agenata ruske kontraobavještajne uprave GRU bili su u Moskvi i Beogradu.

Prema navodima svjedoka saradnika, Šišmakov je bio ključni igrač cjelokupne operacije i on je diktirao red poteza koje treba preduzeti da bi se „sa vlasti svrgnuo tadašnji premijer“.

Akcijom ispred Skupštine, prema riječima srpskog državljanina, trebalo je da rukovodi političar Demokratskog fronta koji dobro govori ruski.

Njemu je trebalo da bude uručen kriptovani telefon, a za predaju je bio zadužen bivši šef srpske žandarmerije Bratislav Dikić.

Antena M

Komentari: 12

neso

21. 10. 2017 - 21:12

ZARADI TI SINDJA STAN, BOLI TE BRITVA.
Andjelka

21. 10. 2017 - 21:26

Mnogima bi odgovaralo da se ne pojavi, ali doslo je vrijeme da istina izadje na vidjelo.Pada DF!
Etihad

21. 10. 2017 - 21:27

Polako put Spuza jedan po jedan!
Etihad-eeee...

22. 10. 2017 - 09:39

...bojim ti se-prjed ćeš ti tamo no oni-vrana vrani oči ne izvadi...letko-jatko...!
Mirko

21. 10. 2017 - 21:28

Kako ce da propjeva..
Rektorka

21. 10. 2017 - 21:29

Pravda je spora ali dostizna.Sad ce odgovarati svi ovi antidrzavnici!
Cedo

21. 10. 2017 - 21:30

Ne bi me zacudilo da ovi iz DF-a smuljaju nesto da bi se izvukli.Sad im je stani-pani.
mikmi

21. 10. 2017 - 22:36

Osudjeni brutalni ubica iz koristoljublja u bjekstvu,je bas validan svedok...
Posmatrac

22. 10. 2017 - 14:29

Za ovakve prljave poslove se svakako ne angažuju pošteni i mirni građani, prema poslu i izvršilac , kome nije jasno ništa mu nemogu pomoći da shvati.
Nk

21. 10. 2017 - 22:44

Kako će nam vojvoda i pipun u srijedu na saslušavanje sindjelica i da postavljaju pitanja premijeru na premijerski sat... treba se rastrčat
neso

22. 10. 2017 - 04:07

Dobri moji gradjani, pa zar ne vidite da DF i DPS imaju dil,ONI RADE SAMO PROTIV BEČIĆA JER IM JE ON PROTIVNIK. Raste Aleksa preko 30 0dsto.DF I DPS padaju, Osudili su Kneževića da kao ljuti ušli u Parlament.Udbovska igra. ŠTO NIJESU MASOVNA DEMOKRATSKA OKUPLJANJA. ŠTO SE NE UREDJUJU BIRAČKI SPISKOVI, USKLADJUJU IZBORNI ZAKONI, I SVEKOLIKI PRITISAK ZA FER I POŠTENE IZBORE. Siguran sam da DPS bi to prije prihvatio od DF, jer on ponire.
1957

22. 10. 2017 - 14:07

Ako taj tvoj Aleksa ikad predje 30% pocecu da sumnjam u zdrav razum naroda u Crnoj Gori. Cak ako predje i 20%.
Novi komentar