Predstavnici IRF-a posjetili kotorsko preduzeće „W&R Dinamic“

Predsjednik OD IRF-a, Zoran Vukčević je sa svojim saradnicima obišao investiciju preduzeća „W&R Dinamic“ doo iz Kotora, koji je korisnik kreditnih sredstava IRF-a.
Objavljeno: 22. 10. 2017 - 13:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Preduzeće „W&R Dinamic“, koje sada ima 50 zaposlenih, osnovano je 1996.godine i predstavlja lidera na crnogorskom primorju po proizvodnji betona i izvođenja zemljanih radova. Preduzeće je redovno na Bijeloj listi poreskih obveznika.

Prilikom posjete predstavnika Investiciono-razvojno fonda, suvlasnik ovog preduzeća Milo Marinović izrazio je zadovoljsvo povodom saradnje sa IRF-om i istakao da ovo preduzeće, IRF uvijek prati kad je u pitanju bilo koja veća investicija, a ulaganje se najčešće odnosi na mehanizaciju i opremu.

„Betonska baza je prošle godine kupljena od sredstava IRF-a i poslije jedne godine , mogu reći da se gotovo već isplatila. Trenutno smo u fazi realizacije još jednog kredita kod IRF-a, kojim ćemo privbaviti neophodna dva nova kamiona miksera. Otkada se IRF pojavio na crnogorskom tržištu kapitala, mi kao firma imamo jednostavniju nabavku sredstava i ulaganje u naš posao, uz mnogo jednostavnije i povoljnije uslove nego kod komercijalnih banaka. Sa ovim kreditom , naša zaduženost kod Investiciono-razvojnog fonda iznosiće preko 1 milion eur. Svakim kreditom odobrenim kod IRF-a, naša firma zapošljava od 3 do 5 novih radnika i nikad ne kasnimo ni sa izmirivanjem obaveza po kreditu niti sa platama zaposlenima.“  – izjavio je Marinović.

Predsjednik OD IRF-a Zoran Vukčević, izrazio je zadovoljstvo povodom posjete uspješnom  preduzeću „W&R Dinamic“ iz Kotora, koje je pravi primjera dobrog porodičnog biznisa, kada jedna nova generacija mladih ljudi nastavlja ono što su započeli njihovi očevi.

„Ovo je dobar primjer na koji način je moguće uspješno voditi firmu kada ona ispunjava sve svoje obaveze uključujujći obaveze prema dobavljačima, zaposlenima, prema Državi. Ovo je firma koja redovno izmiruje sve svoje obaveze kada su u pitanju kreditni aranžmani koji zavrjeđuju posebnu pažnju kada je u pitanju Investiciono-razvojni fond sa aspekta razvoja firme i njihovog daljeg rasta.“ – istakao je Vukčević.

IRF će i u narednom periodu podržavati ovo preduzeće, po riječima Vukčevića, koji je zaključio da je to veoma važno i sa aspekta otvaranja novih radnih mjesta i zaokruživanja jedne cjeline u tehnološkom smislu, jer su ovakvi preduzetnici potrebni koji znaju da na pravi način realizuju svoju ideju i ostvare uspješan biznis.

Komentari: 0

Novi komentar