DPS: Opozicija se bavi falsifikovanjem umjesto suštinom

Dok se Demokratska partija socijalista u kontinuitetu bavi temama od životnog interesa za sadašnjost i budućnost države i svih njenih građana, kao što je obrazovanje i nauka na jučerašnjoj sjednici Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa, pojedine opozicione stranke i njima bliski mediji pokušavaju da politički profitiraju na najprizemniji način tako što falsifikuju izlaganje predsjednika DPS Mila Đukanovića, saopšteno je Portalu Analitika iz te partije.
Objavljeno: 22. 10. 2017 - 13:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

-Oni potenciraju rečenicu da se obrazovanjem bave ljudi koji taj poziv nijesu izabrali, koja je logički nonsens, i niko je naravno nikad nije izgovorio. Umjesto što zlonamjerno pogrešno citiraju, oni, kao i svi drugi koji to žele, mogu poslušati snimak sa ovog skupa (dostupan na youtube kanalu DPS), i uvjeriti se da je u kontekstu afirmacije poziva prosvjetnog radnika, između ostalog i boljim nagrađivanjem, rečeno da ova profesija treba da bude podignuta na viši nivo u svakom pogledu, da bude prestižna i cijenjena. Posljedično,  na taj način  će postati i atraktivnija za studiranje, a ne alternativa onima koji nijesu uspjeli da se upišu na neki drugi fakultet.  Takođe, u zaključnim riječima na skupu, predsjednik  DPS je naglasio da je nedopustivo da prosječna plata prosvjetnog radnika bude ispod prosjeka crnogorskih zarada, i da se ta nelogičnost mora ispraviti. Dakle, ovo su činjenice a sve ostalo - falsifikati- navodi se u saopštenju.

Simptomatično je, naglašavaju, da se tendencioznim tumačenjem bave predstavnica DF i URA.

-Jedna spominje kriminal, a  njihov pokret se  guši u kriminalnim djelima, od pranja novca do pokušaja izazivanja terorizma, dok druga, potpuno irelevantna, koju zovu strankom od pola mandata, priča o partijskom zapošljavanju, po čemu je jedino i zapažena i prepoznatljiva. No, svako zlo ima i svoje dobro. Dobro je da građani vide razliku između ozbiljnosti programa naše partije, i političke alternative koja im se nudi kroz raznorazne spinove i podmetanja od kojih je umorna crnogorska javnost- zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 5

Rukfaš

22. 10. 2017 - 14:17

Tačno je. Znate li nekoga se školuje i poželio je da kada završi školovanje bude profesor? Nema takvoga. Oni koji nijesu uspjeli da se upišu po svom izboru, otišli su da studiraju da bi bili profesori. Ili, koji je to student stranog jezika poželio da kada završi bude profesor? Malo koji. Žele biti prevodioci... neđe. Dobro je otvoriti temu i zapitati se zašto je to tako. I mijenjati stvari a ne zamajavati sebe i druge.
Momo

22. 10. 2017 - 15:40

Ma ko jos slusa opoziciju. Davno su oni prava lica pokazali. Jedino to i znaju.
Lola

22. 10. 2017 - 18:22

Nista drugo od njih ne ocekujemo..izvrtanje cinjenica, obmanjivanje javnosti, zavaravanje naroda ! Sve to oni vrlo dobro znaju !
Jovana

22. 10. 2017 - 18:52

A kad je opozicija znala za sustinu? Nikad, za njih je falsifikat premija!
Vanja

22. 10. 2017 - 18:53

Opozicija kad ne zna sta ce novo da kaze ona zaobilazi istinu, jef tako im je lakse!
Novi komentar