Mladen Jokmanović sedmi put na podijumu u Americi

Proteklog vikenda u Njujorku održan „Kasai Elite“ šampionat u organizaciji čuvenog majstora brazilskog džiu džicua, Rolesa Grejsija, koji je okupio veliki broj takmičara u ovom veoma popularnom borilačkom sportu.
Objavljeno: 22. 10. 2017 - 21:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nastupili su predstavnici 21 države i to: SAD, Japana, Meksika, Brazila, Kolumbije, Ekvadora, Trinidada i Tobaga, Jamajke, Portorika, Kazahstana, Bahama, Južne Afrike, Australije, Urugvaja, Rumunije, Velike Britanije, Ukrajine, Dominikanske Republike, Palestine, Irske i Crne Gore.

Crnogorski trener i takmičar Mladen Jokmanović na ovom šampionatu uspio je da postane jedini Evropljanin koji je došao do medalja u diviziji majstora crnih pojaseva. Jokmanović je osvojio srebro u težinskoj kategoriji do 88 kilograma, kao i bronzu u apsolutnoj kategoriji crnih pojaseva discipline Gi (kimono). Jokmanović, koji se nalazi na višemjesečnom trenerskom usavršavanju i takmičarskoj turneji po Americi, do sada je uspio da dođe do čak sedam medalja i vidno je skrenuo pažnju na sebe.

- „Kasai Elite“ je bio organizovan na veoma impresivnom nivou. Nije tajna da sam išao na zlato, ali u mojoj diviziji nastupa plejada asova koji su većinom iskustvom i dalje ispred mene. Danas sam imao prilično teške borbe i svaku sam odradio do zadnjeg minuta, odnosno na poene. Doduše, treninzi u A-Force BJJ akademiji i Renzo Gracie akademiji sa najboljim svjetskim takmičarima, su me na to pripremili. Jedan od mojih trenera, Aleks Oliveira osvojio je prvo mjesto u apsolutnoj kategoriji, dok sam se ja našao na trećem mjestu, što je jasan pokazatelj prestiža koje A-Force i Renzo Grejsi akademija i imaju u ovom sportu. Žao mi je što u polufinalu - zbog dva poena razlike - nisam uspio da savladam brazilskog borca Freijea i da „zatvorim“ kategoriju sa jednim od svojih trenera, ali upravo zbog toga sam ovdje - da bih se borio sa najboljima i stekao nova znanja i iskustva koja ću prenijeti svojim učenicima u Crnoj Gori. Nastaviću sa konstantnim nastupima tokom mog boravka u SAD-u. Zahvalio bih se svim prijateljima i članovima kluba brazilskog džiu džicua Mata Leao na velikoj podršci koju mi svakodnevno pružaju - istakao je Jokmanović.

2210mladen

Komentari: 0

Novi komentar