"Beretki" 11 godina zatvora zbog pokušaja ubistva Ukrajinca

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 11 godina zatvora nekadašnjeg pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO) Rajka Pantelinca zvanog Pančo kao organizatora kriminalne grupe koja je pokušala da ubije ukrajinskog biznismena Dmitrija Loginova na Kipru 2011. godine kao i zbog izvršenja drugih krivičnih djela, prenose Novosti.
Objavljeno: 23. 10. 2017 - 19:09 Promjenite veličinu teksta: A A A

Njegovi saradnici pravoanžno su osuđeni na kazne od jedne do osam godina zatvora, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Ovom odlukom Pantelincu je za šest mjeseci smanjena jedinstvena kazna na koju je osuđen zbog udruživanja radi vršenja krivičnih djela, teškog ubistva u pokušaju i nedozvoljenog držanja i nošenja oružja.

Rašku Mijailoviću je kazna sa devet i po godina zatvora smanjena na osam, a Radovanu Galetinu sa 10 na sedam i po godina zatvora.

Pero Đurić je zbog udruživanja radi vršenja krivičnih djela osuđen na godinu dana zatvora, umjesto na dvije koliko je dobio prvostepenom presudom.

Apelacioni sud navodi da su Pantelinac, Mijailović i Galetin osuđeni jer su od 1. aprila do 31. maja 2011. godine, u Srbije i na Kipru, postupajući kao organizovana kriminalna grupa, zajedno sa Živojinom Tajkovim, koji je u međuvremenu pravosnažno osuđen u razdvojenom postupku, pokušali da liše života drugog iz koristoljublja.

Mediji su pisali ranije da je dogovoreno da Ukrajinac bude ubijen tako što će biti aktivirana eksplozivna naprava, skrivena u jednoj torbi zamaskiranoj u zidu, u momentu kada bude prolazio pored zida.

Međutim, biznismen je preživio, ali je ostao invalid, zbog čega grupa nije dobila obećanu nagradu.

Ovom odlukom takođe je potvrđena oslobađajuća presuda za Jovicu Radisavljevića, Dušana Obrenovića i Mladena Đukića.

Komentari: 0

Novi komentar