Karavan domaćih i organiskih proizvoda zatvara kruzing sezonu

Kraj ovogodišnje kruzing sezone u Baru, kompanija Port of Adria obilježiće sjutra Karavan domaćih i organiskih proizvoda na početku Šetališta kralja Nikole.
Objavljeno: 24. 10. 2017 - 12:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako su naveli, Karavan organizuju u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja i klasterom „Probaj domaće“, a povodom uplovljavanja devetog i ujedno posljednjeg kruzera u ovoj sezoni.

- Karavan je prilika da se turisti sa kruzera upoznaju sa organskom proizvodnjom kvalitetne i zdrave hrane kao i domaćim proizvodima sa ovog podneblja. Pored lokalnih izlagača, svoje proizvode predstaviće i oni iz cijele Crne Gore, ukupno njih 21. U ponudi će se naći: organski med, sir, vino, organski proizvedeno voće... Port od Adria sa partnerima nastoji da organizacija ovakvih događaja postane tradicija u dočekivanju kruzera, kako bi se stvorila bolja i kvalitetnija turistička ponuda u Baru i Crnoj Gori – ističe se u saopštenju.

Novi vlasnik britanske kompanije „Thomson Cruises“ sada je „Tui Grupa“, koja je najavila da će u 2018. godini, sezonu otvoriti uplovljavanjem broda „Marella Celebration“ (nekadašnji „Thomson Celebration“).

- Sa sedam kruzera u 2016. godini, preko kojih je u Crnu Goru došlo oko 8.660, devet u 2017. godini doveli 11.000 putnika, i najavljenih 16 brodova u 2018. godini koji bi trebalo da dovedu 25.500 putnika, Bar bilježi tendenciju rasta u pogledu razvoja kruzing turizma – dodaju iz Port of Adria.

Komentari: 0

Novi komentar