Oliver Dragojević o teškoj bolesti: Najbitnije je ostati čvrst u glavi

Oliver Dragojević bori se sa rakom pluća koji mu je dijagnostifikovan ljetos, a bolest sve više uzima maha.
Objavljeno: 25. 10. 2017 - 13:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pjevač je prije desetak dana nastupio u splitskom HNK, na proslavi 50. godišnjice Županijske lige protiv raka.

Pojavio se s kapom na glavi, ali ju je ubrzo skinuo i otkrio da je ostao bez kose. Publika nije mogla da suzdrži suze, a potreseni su bili i Tedi Spalato, Džiboni i Marijan Ban koji su tada s Oliverom dijelili pozornicu. Međutim, nekoliko dana kasnije – 21. oktobra, Oliver nije smogao snage da dođe u zagrebačku Arenu i održi koncert s Džibonijem.

Oliver kaže da mu je žao što nije nastupio u Zagrebu i ističe da ga podrška kolega i fanova ohrabruje i da mu mnogo znači. Dragojević trenutno boravi u Splitu, gdje se uz pomoć i podršku svojih najbližih oporavlja od posljednje hemoterapije.

– Evo me kod kuće, slabo izlazim, pripremam se za sljedeću hemoterapiju. Dane kratim vježbajući glas, a pogledam i utakmice Hajduka – započeo je razgovor Oliver Dragojević.

Pjevač priznaje da mu je teško da se bori sa opakom bolešću, ali i da ne odustaje.

– Vražja bolest je to, malo sam oslabio ali nadam se pozitivnom ishodu. Najbitnije je ostati čvrst u glavi, a ja se psihički osećam dobro. Pijem mnogo ljekova, za svakakva čuda… Protiv bolova, za krv, za energiju, pa se mogu događati nuspojave. Teško je to sve uskladiti i biti siguran da su sve tablete međusobno kompatibilne. Bio sam čak ostajao bez sluha. To je trajalo dvije sedmice, kao da su mi uši bile začepljene – priča Dragojević i dodaje kako bez glasa ipak nije ostao.

– Svaki dan u kući vježbam. Malo sviram, pjevam, pokušavam da ne ispadnem iz ritma – kaže Dragojević.

Na pitanje da li vježba zbog koncerta koji bi sredinom decembra trebalo da održi u svom Splitu, pjevač poručuje da Split voli najviše na svijetu.

– To je moja publika, to je uvijek spektakl. Srce mi želi i traži još pjesme, koncerata i veselja, ali treba vidjeti kako ću se osećati, odnosno hoću li to moći da izržim. Hemoterapiju je teško podnijeti, koliko vam pomaže toliko istovremeno i odmaže, ali barem sam zadovoljan što me nisu uhvatile one klasične neugodnosti koje one uzrokuju – rekao je Oliver i dodao da se još uvijek ne može znati u kakvom je stadijumu njegov tumor, kao i to jesu li dosadašnje hemoterapije urodile plodom.

Pregled na CT-u, kaže, sledi tek za nekoliko mjeseci, a tada bi se trebalo da se zna kakvo je stanje.

– Ako klasična hemoterapija ne pomogne, okrenuću se drugim načinima liječenja, a šta sad? – kaže pjevač ali priznaje da se cigareta nije odrekao.

– Mislim da neću nikad prestati da pušim. Smanjio jesam, ali pušim i dalje. Ma znaš šta, idu mi na živce svi ti pusti savjeti o ishrani, pušenju, kretanju… Nije mi lako cigaretu da ispustim iz ruku. Ako sam cijeli život uživao mogu i sad – kaže pjevač ali dodaje da ima stvari za kojima žali.

Naime, otkako je bolest uzela maha, nije odlazio na ribolov na Korčuli.

– Eto, jedino mi je toga žao. Fali mi more, brodić na Korčuli, da pecam. To mi je dugo godina bio smisao, a sad mi ukućani donose ribu – kaže Oliver.

story.rs

Komentari: 1

Ilija

27. 10. 2017 - 22:31

Drži se dobri čovječe!
Novi komentar