Postavljene ''Kuke dobrote''

Članovi opštinskog odbora Glavnog grada Pokreta za promjene zajedno sa predsjednicom Odbora i poslanicom u Skupštini Crne Gore, Brankom Bošnjak danas su širom Podgorice postavili kuke dobrote. Kese sa hranom i čistom odjećom prolaznici mogu ostaviti na kukama u Bloku 5, Zagoriču, Maslinama, Starom aerodromu, Donjoj Gorici, Zabjelu i Tološima.
Objavljeno: 01. 11. 2017 - 13:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Krenuli smo sa ovom akcijom kako bi probudili svijest svih nas na izuzetno loše stanje naših prijatelja, komšija, sugrađana. Akciji se mogu pridružiti svi, i po cijeni jedne kafe ili jednog obroka na ulici, uljepšati nekom dan. Nadamo se da će naši sugrađani pokazati lokalpatriotizam u najboljem svijetlu, da će pokazati humanost i osjećaj za one najugroženije. Smatram da sama akcija nije dovoljna, već da treba uložiti dodatni napor da se pomogne socijalno najugroženijima i mi imamo plan aktivnosti koji ćemo realizovati u narednom periodu sve u cilju da poboljšamo njihove uslove života, ali prave promjene dolaze sa promjenom vlasti jer ovakve stvari se trajno rješavaju samo sistemskim promjenama, a za to nam trebaju poluge vlasti. A građani će znati na sledećim izborima da naprave pravi izbor, za njihovo dobro" istakla je Bošnjak.

''Kuke dobrote'' su humanitarna akcija svjetskog karaktera , koja je započeta u Iranu. Ova akcija je namijenjena  prvenstveno onima koji su ugroženi i onima koji žive na ulici, a koje zanemarujemo. Nažalost postoji veliki broj ljudi kojima je potrebna pomoć. Treba da shvatimo da mnoge stvari zavise od nas. Kao pojedinci možemo mnogo da uradimo, kako za sebe, tako i za druge. Osim njene osnovne namjene kuka dobrote, takođe služi da podsjeti sve naše sugrađane da urade dobro djelo danas. Budi ljubazan, pristojan, propusti, prdrži, ponesi ili se samo nasmij jer vaše malo, je nekome puno.

img-a5848efd27d1aefdfdb7cd2ad4fdb949-v

Takođe apelujemo na sugrađane da poštuju ovu akciju i ne odnose stvari, ako im nisu potrebne”, navodi se u saopštenju presjednice Opštinskog odbora Glavnog grada Pokreta za promjene Branke Bošnjak.

20171101-123335

 

 

 

Komentari: 3

BIVŠA ŠATORUŠA

01. 11. 2017 - 13:37

Konačno nešto društveno korisno od ove kamperke!
Prekidac

01. 11. 2017 - 16:12

Ove kuke dobrote su opasne, odnosno ovo su kuke koje se koriste u mesnoj industriji. Pogledajte vrh.
aee, e!

07. 11. 2017 - 05:10

"A građani će znati na sledećim izborima da naprave pravi izbor, za njihovo dobro" istakla je Bošnjak. Pa, sad, to bi bilo nešto plemenito da nije Branka začinila gornjom izjavom. Onako trgovački kao Bečić. Toliko o njenoj humanosti.
Novi komentar