CPC: Novi Portal pravoslavlje.me

Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) pokrenula je novi Portal pravoslavlje.me, koji će raditi u okviru Centra za savremenu duhovnost – PRAVOSLAVLJE u Podgorici.
Objavljeno: 05. 11. 2017 - 13:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na Portalu će se pored obavještenja o aktivnostima Mitropolije CPC objavljivati bogoslovski i dogmatski tekstovi pravoslavne teologije, sa posebnim osvrtom na crnogorsku milenijumsku hrišćansku duhovnost i istoriju crkvenosti i državnosti.

Portal će objavljivati kolumne i eseje crnogorskih i svjetskih publicista, istoričara i naučnih istraživača o crnogorskom crkvenom I nacionalnom pitanju.

"Naći će se mjesto za tekstove iz kulture, književnosti, izdavačke i druge umjetničke projekte koji afirmišu crnogorsku kulturu i duhovnost. Portal će objavljivati i druge vijesti iz zemlje i svijeta od značaja za multietnički i multikonfesionalni sklad, ekumenski dijalog i suživot svih etničkih grupa, konfesija i denominacija koje žive u Crnoj Gori", kaže se u saopštenju.

Predviđene su i rubrika koje se odnose na zdrave stilove života, ishrane i prirodnog liječenje, kao i za humanitarne i druge akcije solidarnosti.

Portal ima ćirilično i latinično izdanje.

Urednik Portala je prezviter CPC i direktor Centra Lav Lajović.

Komentari: 7

Zoran beograd

05. 11. 2017 - 14:20

Pravo osveženje na crnogorskom informativnom nebu sajt cpc.
Bodin-CPC

05. 11. 2017 - 14:42

U vrijeme postojanja naše crnogorske pravoslavne crkve postojala je samo ćirilica, ovo sa latinicom je greška jer to nije naše crnogorsko pravoslavno pismo.Dalje čemu PAPA na prvoj strani portala??? Ako želimo da imamo naš pravoslavni portal moramo biti nasljednici naše svete crnogorske pravoslavne crkve.Na portalima islamske zajednice i katoličke vjerskog karaktera nema ni pomena o drugima već samo o sebi.Upravo ovakav početak samo zbunjuje nas koji smo za našu CPC.Znači IZBACITE PAPU I LATINICU AKO HOĆETE PRAVOSLAVNI PORTAL!Ovo je najdobronamjernije od jednog od prvih protagonista CPC iz 1993g.Molim vas ne udaljavajte se od iskonskog pravoslavlja jer tako našim neprijateljima iz srpske crkve samo idete na ruku. Pozdrav i srećan nam portal.Živjeli!
Imaš da biraš pismo

05. 11. 2017 - 18:41

U čemu je problem? Imaš da biraš na kom ćeš pismu. Ja sam odmah prebačio na ćirilicu jer mi je ljepša. A oba pisma su crnogorska. I zašto odmah protivu katolika i muslimana? To su nam braća
danilo s.

06. 11. 2017 - 08:16

Bodine, Je li isus pisao cirilicom? Njegove poruke su objavljene na svim jezicima i svim pismima. Moze li im nesto oduzeti - latinica, ili dodati - cirilica? Ovo samo ukazuje koliko ste duhovno nezreli - kao da ste izisli ispod sinjela popa Rista? Za vas je forma sve - sadrzina nista?
Sanja

05. 11. 2017 - 14:54

Bravo
lolo

05. 11. 2017 - 17:10

Cestitam, pravi korak u vracanju otetoga!
beautiful Montenegro

06. 11. 2017 - 03:05

Srećno i na mnogaja ljeta!
Novi komentar