MK: Bez rješenja, novi konkurs za logotip "Kreativne Crne Gore"

Stručni žiri za izbor rješenja logotipa Programa „Kreativna Crna Gora: Identitet, imidž, promocija 2017-2020“ jednoglasno je odlučio da ponovi konkurs, pošto nijedno rješenje ne odgovara zadatim kriterijumima selekcije, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva kulture.
Objavljeno: 08. 11. 2017 - 14:57 Promjenite veličinu teksta: A A A

Oni podsjećaju da su međunarodni konkurs raspisali 28. avgusta, te da je žiri na sjednici održanoj 30. oktobra, shodno konkursnim propozicijama, donio odluku da ga ponovo raspiše, a rok za dostavljanje prijava je 1. decemabar.

- Stručni žiri naglašava da se učesnici konkursa moraju pridržavati propisanih propozicija i ističe da se konkursom traži samo rješenje logotipa, koje podrazumijeva tipografski ispis riječi na crnogorskom i posebno na engleskom jeziku „Kreativna Crna Gora“ i „Creative Montenegro“ – navodi se u odluci o obnavljanju međunarodnog konkursa za izradu logotipa „Programa Kreativna Crna Gora: Identitet, imidž, promocija 2017-2020“.

- Logotip programa Kreativna Crna Gora: Identitet, imidž, promocija 2017-2020, kao zaštitni znak projekata i različitih projektnih aktivnosti unutar Programa, treba da predstavlja originalno rješenje koje odražava osnovne ciljeve Programa, čiji je detaljan opis sastavni dio ovog konkursa – preciziraju iz Ministarstva kulture.

Prva i jedina nagrada ovog konkursa iznosi 3.000 eura, a autor odnosno autorka nagrađenog rješenja u obavezi je da, nakon konsultacija sa Ministarstvom kulture i eventualnih prilagođavanja konkursnog rješenja, dostavi Ministarstvu odabrano rješenje. Nagrada se uplaćuje na osnovu ugovora koje će nagrađeni potpisati i kojim se bliže definišu obaveze obije strane.

- Osnovno polazište Programa predstavlja mapa kulturne istorije Crne Gore, koja prezentuje različite kulturne i civilizacijske slojeve na tlu Crne Gore i pokreće na stvaralački dijalog, kako u sadašnjosti tako i u budućnosti, sa akterima multikulturne zajednice na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou. Program unutar ključnih cjelina kreira specifične projekte i sadržaje koji nose zaštitni znak Kreativna Crna Gora / Creative Montenegro - navode iz Ministarstva kulture.

Zainteresovani mogu dobiti više informacija u Ministarstvu kulture putem adrese: [email protected] ili telefona 041 232 583. Više detalja o samom konkursu nalazi se na posebnoj stranici Ministarstva kulture.

Komentari: 0

Novi komentar