Razmatrana odluka o kazni bivšem predsjedniku opštine Bar

Pred Apelacionim sudom juče je po žalbama odbrane razmatrana presuda kojom je predsjednik opštine Bar Žarko Pavićević osuđen na godinu zatvora, jer je zloupotrebom službenog položaja prilikom izgradnje stanova za potrebe zaposlenih u državnoj upravi gradsku kasu ,,olakšao“ za 1.780.240 eura
Objavljeno: 09. 11. 2017 - 07:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Istom presudom bivša izvršna direktorka Zavoda za izgradnju Bara (ZIB) Danijela Krković osuđena je uslovno zbog zloupotrebe službenog položaja putem pomaganja. Advokati Dušan Lukšić i Srđan Lješković u žalbama su tražili da se njihovi klijenti oslobode ili da im se preinači presuda.

U žalbi branioca Krković, advokata Lješkovića, navodi se da je netačno prvostepeni sud izveo zaključak da je ZIB od sredstava dobijenih od Prve banke finansirao dodatnih 10 stanova.

- Ovi stanovi finansirani su iz sopstvenih sredstava ZIB-a, za šta postoje i dokazi - piše u žalbi.

Krković je osuđena za pomaganje Pavićeviću na uslovnu kaznu zatvora od četiri mjeseca, koju neće odležati ako u naredne dvije godine nepočini isto krivično djelo. Presudu je u martu donijela sutkinja Specijalnog odjeljenja Ana Vuković.

Ona je tada u obrazloženju presude pojasnila da je Pavićević pričinio štetu opštini Bar, pri čemu mu je umišljajno pomogla Krković. Prema navodima izmijenjene optužnice, Pavićević je Prvoj banci garantovao da će opština vratiti kredit od četiri miliona eura, ako to ne učini njegova kompanija ZIB.

- Pavićević je 30. septembra 2013. zaključio novi ugovor, kojim je obavezao opštinu Bar da plati kamate po ugovoru iz avgusta 2007. Tada je sa računa opštine u korist banke preneseno 1.536.673 eura, a na štetu opštine Bar, u čemu mu je umišljajno pomogla Krković - piše u izmijenjenoj optužnici.

Pobjeda

Komentari: 1

Lex

09. 11. 2017 - 15:32

Dogovorite se, neka odrobija 12 minuta i da vrati 20 eura ili ga naucite da uzme srpsko drzavljanstvo.
Novi komentar