VEŠOVIĆ: Saobraćajni prsten za budućnost

Uz projekat izgradnje sistema za prečišćavanje otpadnih voda, čija je vrijednost procijenjena na 50 miliona eura, izgradnja jugozapadne obilaznice predstavlja najznačajniji kapitalni projekat, kako sa finansijskog, tako i sa razvojnog aspekta, ocijenio je za Pobjedu zamjenik gradonačelnika Glavnog grada Časlav Vešović.
Objavljeno: 10. 11. 2017 - 06:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Vrijednost te investicije na osnovu urađenog projekta iznosi blizu 22 miliona eura. Ovaj projekat obuhvata izgradnju saobraćajnice bulevarskog tipa, sa četiri saobraćajne trake, nadvožnjak i novi most preko Morače. Trasa jugozapadne obilaznice povezuje petrovačku sa cetinjskom magistralom, tj. počinje od kružnog toka na petrovačkoj magistrali, kod Distributivnologističkog centra „Voli“, a završava se u blizini salona namještaja „Grand“ u Donjoj Gorici – ističe Vešović.

Prsten

Zamjenik gradonačelnika podsjeća da Glavni grad, u saradnji sa Direkcijom za saobraćaj, realizuje i projekat izgradnje bulevara kroz Donju Goricu, vrijedan oko deset miliona eura, za koji je već završen tenderski postupak za izvođenje radova. Na taj način biće izgrađen saobraćajni prsten oko Podgorice, ali koji neće biti samo jedna od najznačajnijih saobraćajnih arterija.

- Duž obilaznice gradiće se i glavni kolektor, kroz donjogorički bulevar takođe. Time će biti obezbijeđeno da se brojni objekti u Podgorici povežu sa novoizgrađenim sistemom za prečišćavanje otpadnih voda i na taj način biće omogućen znatno veći broj priključaka na novi sistem. Ova tri projekta predstavljaju osnovu za održivi razvoj Podgorice, stvaraju pretpostavke za neophodnu zaštitu životne sredine, šansu za nova urbanistička rješenja i kvalitetniju komunikaciju prema aerodromu i dalje prema primorju – kazao je Vešović.

Podrška Vlade

Nakon što Skupština glavnog grada donese odluku o zaduženju, biće zatražena saglasnost Vlade, koja se, ističe Vešović, kroz dosadašnju odličnu komunikaciju i saradnju već opredijelila da finansijski pomogne Glavnom gradu u realizaciji ovog projekta.

(opširnije u Pobjedi)

Komentari: 6

Pljevaljski jalijas

10. 11. 2017 - 07:45

Kada se sve ovo pročita I uporedi sa sjevernim opstinama CG tek se vidi kontast.Odnos vlade je najodlučniji I tu nema vise dileme.Razrovane ceste sjevera I pored njih napustana sela slika koja bode oči.Tek na cetama mozete vidjet slepere koji vuku blago sjevera I poneki golf-2 sto se za njima vuče.
s firmom Krstic

10. 11. 2017 - 08:25

Jarane preseli se i Titograd kao i svi iz tvog sela lakse ti je no po blatu za govedima . Naci ce se neki dilerski biznis i za tebe .
Podgoričani

10. 11. 2017 - 08:15

Čaja za Gradonačelnika!
futura

10. 11. 2017 - 08:39

Za buducnost bi bilo najbolje da tranzit prolazi jedno 10- 20 km pored PG , Ovako oni naprave kao neku obilaznicu a na njoj odmah nikne hiljadu piljara kafana i prodavnica ,jedni skrecu drugi se ubacuju i opet haos i guzva.
stvarnost

10. 11. 2017 - 22:49

Treba praviti sezonsku zaobilaznicu, zaobilanica je potrebna za dva mjeseca I plus neki dan.Zaobilaznica za gdje??? Bar I Budvu,I Barska pruga samo sto nije zatvorena a slično je I sa cestom iz Budve je odbjego i Sveto sa svojim rockerima.
sjeverni dijasporac

10. 11. 2017 - 23:03

Predraga Boskovica za gradonačelnika, vrijeme je da sjevernjak bude gradonačelnik a njegov doprinos Podgoric je ne mjerljiv.
Novi komentar