Akcija Boka: Policija oduzela vozila, drogu, oružje, municiju, privedena jedna osoba...

Crnogorska policija nastavila je danas sa akcijom Boka. Pretresom u Tivtu pronađeni su i oduzeti vozila, municija, droga, novac i vrijedni predmeti dati kao zalog za drogu. Protiv jednog lica slijedi krivična prijava zbog dva krivična djela, saopšteno je iz Uprave policije.
Objavljeno: 10. 11. 2017 - 12:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora kriminalističke policije su, u sadejstvu sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Tivat i uz podršku Specijalne antiterorističke jedinice, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa na području Boke Kotorske, a u sklopu akcije „Boka 3“, postupajući shodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru, na jednoj lokaciji u Tivtu 08.11.2017. godine izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi više bezbjednosno interesantnih lica.

Sprovodenim pretresom pronađeno je i oduzeto sljedeće:2 vozila; 6 mobilnih telefona i više SIM kartica različitih mobilnih operatera; 3 komada pištoljske municije cal 7.62mm; više pakovanja – staklenih bočića u kojima se nalazila opojna droga metadon; novac u iznosu od 2.390 eura, za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika; vaga za precizno mjerenje; metalni boks; i više predmeta veće vrijednosti za koje se sumnja da su predati kao zalog za opojne droge.

Nakon sprovedenog pretresa u službene prostorije radi sprovođenja postupka kriminalističke obrade privedena su tri lica.

Na osnovu konsultacija izvršenih sa nadležnim tužilaštvom, protiv D.I. (30) iz Tivta biće podnijete krivične prijave zbog osnovane sumnje da je počinila krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u sedam akcija koje su sprovedene od početka oktobra, uključujući i gorepomenutu akciju, izvršili pretrese na 104 lokacije na jugu i sjeveru, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju.

                                                                                            

Komentari: 0

Novi komentar