Shameless, S08E01: Galageri, namaste!

Frenk je obrijao bradu, popušio pola kilograma meta, prebolio Moniku i doživio prosvjetljenje. Naravno, veliko preobraženije male gnjide je samo jedan od razloga zbog kojih „Shameless“ ponovo djeluje neodoljivo.
Objavljeno: 11. 11. 2017 - 12:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

Baš kad je svaki bog digao ruke od Frenka Galagera, alkoholičarsko-drogaška bubašvaba odlučila je da doživi prosvjetljenje. I to kakvo – pod okriljem Bude! Dame i gospodo, prva vena Galagera obrijala je bradu, popušila pola kilograma meta, preboljela Moniku – i vratila se sa dugačkim spiskom grehova pod miškom, odlučna da ide od kuće do kuće i traži oprost od svakog čovjeka o kog se ogriješila tokom nekoliko decenija valjanja u porocima.

Naravno, Frenkovo preobraženije je samo jedan od razloga zbog kojih početak osme sezone serije „Shameless“ na Šoutajmu djeluje neodoljivo.

Nova stanarka

Članove najluđe porodice na svijetu ostavili smo u decembru prošle godine, zbunjene, ljute i tužne zbog Monikine smrti - sa pozamašnim koferom punim meta koji im je ostavila. 

02-debi

Fiona i dalje odbija da uzme svoj dio „nasljedstva“ i tvrdoglavo nastavlja sa solo biznisima. Pored kafića sa pitama, preuzima novi stambeni prostor. Zgrada, čija je Fiona vlasnica, krije zanimljivu stanarku Nesu. 

Čudna hemija između Nese i Fione raste već u prvoj epizodi, iako slatka djevojka govori novoj stanodavki da se pali na „plave i kučkaste cure“. Uostalom, ima jednu takvu, koja nam već svima ide na živce. Budući da je Fiona odustala od Tindera, uz objašnjenje da želi normalnu i intimnu vezu, a ne bezvrijedni seks, odnosi u novoj zgradi mogu da dostignu usijanje.

U međuvremenu, Karl nastavlja sa vojničkim ritmom života, kupuje saunu novcem od meta i preuzima domaćinstvo. Ian još ne odustaje od Trevora kog je izgubio zbog Mikija (duboki uzdah). Lip ide istim stopama kada je riječ o Sijeri, ali njegova situacija je mnogo teža zbog odvikavanja od alkohola. Serijal se već neko vrijeme vrti ukrug oko Lipovog alkoholizma. Vidjećemo kako će ovaj sloj priče biti osvježen u nastavku.

Ćutolog govori

Jedan od najboljih noviteta u prvoj epizodi je Lijam. Mali ćutolog konačno priča! Lijam je već pokupio bonus poene, prevrćući očima zbog uprave privatne škole koja ga koristi da bi ubijedila bogate roditelje kako njihova ustanova zagovara i poštuje različitosti. Ova vrsta „aktivnog“ rasizma je još jedan sloj osme sezone koji može da dovede do genijalnih zapleta.

03-nesa-i-fiona

Osim Frenka, najveće oduševljenje izazivaju trougao Vi-Kevin-Svetlana i sazrijevanje Debi. Bijesna Vi šalje policiju pravo u njen i Kevov nekadašnji bar koji je preuzela Svetlana i dala mu ime „Putinov raj“. Kevin saznaje da možda ima tumor u bizarnoj, urnebesnoj sceni prodaje oralnog seksa starijem doktoru. Njegov strah od bolesti i smrti može da bude dobar motiv za razvijanje tokom ostatka sezone.

Čupavo do kraja

A Debi? Deb je apsolutno objasnila neke stvari nekulturnom siledžiji koji nije želio da joj plati kartu na parkingu. Nastavila je sa školom i brigom o Nilu i maloj Freni, ne zapostavljajući privatni život. Konačno je preuzela život u svoje ruke i prestala sa kukanjem. Još ne znamo koliko će ovo potrajati, ali fakat je da nam se sviđa baš ovakva Deb.
Prva epizoda bila je lijepa i sjetna kao povratak kući poslije dugog vremena - i mirna čak i po galagerskim kriterijumima. U trejleru druge epizode najavljena je prva velika frka i Frenkova simpatična, melodramatična, Budom vođena objava da mijenja ime u „Frensis“. Izgleda da nas čeka još jedna čupava sezona. Zato, Galageri - namaste! 

M. I.

FOTO: tvline.com / screenshot

Komentari: 0

Novi komentar