DPS SDP-u: Da nije iza vas ostalo koje neispunjeno obećanje?

Borislav Pravilović, kandidat za odbornika liste „Cetinje pobjeđuje – DPS – Milo Đukanović“ je reagovao povodom navoda nosioca liste SDP-a Nikole Đuraškovića. Njegovo reagovanje objavljujemo integralno:
Objavljeno: 12. 11. 2017 - 15:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Gospodin Djurašković je jako dobro upućen u to ko gdje živi tako da nema mjesta retoričkim pitanjima.

Totalna je neistina je da postoji ikakav tender za zgradu za lokalnu upravu. Ali je istina da je ova lokalna uprava obezbjedila uslove za rješavanje stambenih pitanja penzionera, zaposlenih u prosveti, sudstvu, tužilaštvu, kulturi a da smo već završili zgradu za prosvjetu. To što je nekome krivo zbog gradnje stadiona, ne razumijemo. To nije bilo naše obećanje, mi samo realizujemo. Isto kao što smo realizovali Bajovu, autobusku stanicu, gradsku tržnicu, Obilićeva ulica... A ko je obećavao sve to, da se podsjetimo?

Prije nego što drugi put krene da priča o obećanjima, neka se dobro upita da nije iza njega ostalo koje neispunjeno obećanje, dok je obavljao razne funkcije. Nije to bilo tako davno.

Da bismo mu osvježili pamćenje, evo samo nekih njegovih obećanja tokom njegovog mandata kao Sekretara u lokalnoj upravi zaduženo za komunalnu oblast:

“Uporedo radimo na izradi projektne dokumentacije za rekonstrukciju Bajove ulice koja će biti rekonstruisana u toku naredne godine.”

“Izgradnja Autobuske stanice je svakako jedan od kapitalnih projekata na čijoj realizaciji se aktivno radi... Teško je precizno definisati rokove, ali je realno očekivati da do kraja tekuće godine budu stvorene pretpostavke za početak izgradnje.”

autobuska-stanica

“Radimo na stvaranju uslova za rekonstrukciju Obilića ulice, tako da je realno očekivati da ovaj projekat započnemo do kraja tekuće godine.”

“Lično sam jedan od zagovornika ideje da se na prostoru sadašnje tržnice stvore pretpostavke za izgradnju višenamjenskog objekta koji će sadržati i gradsku tržnicu. Ovaj koncept je vrlo realan i vjerujem da će se u narednom periodu stvoriti, prije svega prostorno-planske pretpostavke, a nakon toga, kroz privatno-javno partnerstvo i drugi preduslovi za njegovu realizaciju.”

Ovo je samo dio onoga što je obećao gospodin Djurašković, a možemo ići i dalje.

I to je bilo to. Ni planske dokumentacije ni radova od tada. Samo mnogo obećavanja! Sve što je on obećavao i najavljivao, završio je na kraju Aleksandar Bogdanović. 

Zato, gospodine Djuraškoviću, ljubazno Vas molimo da prvo pogledate sebe i svoje dvorište pa da onda napadate druge.

A svaka vam je istina kao ona o tenderu za zgradu za lokalnu upravu.

Da bi građanima slikovito prikazali (ne)realizovana obećanja tadašnjeg Sekretara Đuraškovića, u prilogu dostavljamo kako su neke od “obećanih” lokacija izgledale tokom mandata gospodina Djuraškovića, a kako svaka od njih izgleda danas u mandatu Aleksandra Bogdanovića“, saopštio je Pravilović.

 

Komentari: 13

Dritko

12. 11. 2017 - 16:03

Ma kakvi On bas sve prica istinu
KARA RADUSIN

12. 11. 2017 - 16:45

Ova DPS SLAGAlica me podsjeća na Pavićev roman Predio slikan čajem.U ovom slučaju- farban čajem.Ispada da se u čitavoj vladavini DPS-a na Cetinju uradila jedna čekaonica za odslazak ljudi iz ovog grada na put u jednom pravcu bez povratka.Ovaj isti DPS i njegov vrhovni komandant -su od veličanstvenog LSCG pravili četničku partiju a da je Slavku Peroviću za podršku njegovoj vladi na ruke dao 100 (STO) miliona maraka.Na toj priči je dobijao izbore na Cetinju.I povjerovao je narod Crnogorski muvlje pameti i pamćenja ovoj priči.Povjerovao je više onom ko je jurišao na Dubrovnik nego onom ko je štitio taj grad i njegove građane -našu braću Hrvate.,POSTOJAT ĆE C R N A G O R A !!!!POSTOJAT ĆE C E T I NJ E!!!!!!
Muvlja pamet?

12. 11. 2017 - 23:29

Pa narod ne vjeruje u muvlju pamet da SDP od 3% zajedno sa 20% "uglednih parlamentaraca" iz DF-a i "gradjana" iz SNP, Demokrata u pratnji sa svojim patronima iz Rusije i SPC moze donijeti ovoj drzavi nesto dobro, jer se radi o onim koji nijesu ni zeljeli ovu drzavu niti je zele u Evropi. Dakle narod muvlje pameti ne slijedi logiku niti zdrav razum. Muvlju pamet imaju oni koji su posli u zagrljaj rusofilima i velikosrbima pogresno procijenivsi odnos snaga tj uticaj Rusije, pa ostali zaglibljeni u blatu iz kojeg pokusavaju da se iskoprcaju lazima , kontradikcijama
Patriotizam-slika I

12. 11. 2017 - 23:32

Jan 2016 Krivokapić je DF ponovo pozvao na parlamentarni dijalog. "Nova je situacija, novi je prostor otvoren, ja bih ih pozvao da razgovaramo", poručio je on, objašnjavajući da su oni UGLEDNI PARLAMENTARCI i najjača opoziciona partija
SDP - DF

12. 11. 2017 - 23:34

RANKO K Jun 2016 *** Naravno očekujemo da će iz DF i Pokret za promjene, neki koji su za nezavisnu i građansku državu takođe tražiti svoj prostor u tome svemu" ***
Eh...

12. 11. 2017 - 16:51

Toliko neispunjenih obecanja...
Jovica

12. 11. 2017 - 16:52

SDP - partija koja pripada proslosti!
Uskocki

12. 11. 2017 - 17:57

Nije mi jasno da li oni planiraju da prestanu?? Zar ne shvataju da su vec odavno u proslosti,da su ostali zarobljeni i da za njih nema mjesta u buducnosti savremrne CG ?
Tacnije?

12. 11. 2017 - 23:39

Da li mislis na SDP koji konstantno pominje 90-te a ne pominje danasnju vezu sa velikosrbima i cinjenicu da su htjeli pomoci ruskom planu da se postavi antizapadna vlast?
Fossil

12. 11. 2017 - 17:58

Ranko i grupa njegovih pristalica i clanova su polozili onsj izdajnicki ispit sa najvecom ocjenom ! To je jedino u cemu su uspjeli.. da izdaju CG.
Istina o politici SDP

13. 11. 2017 - 00:11

Izmedju DPS i SDP je bilo neusglasica prije svega oko ekonomske podjele vlast. Ranko je ucjenjivao izlaskom iz vlasti. Uporedo sa ovim je tekao proces intenzivnog mijesanja Rusije u politiku CG jasno u vezi ulaska u NATO prije svega. Da bi se sprijecio ulazak u NATO bilo je potrebno oboriti vlast i konsekvetno razbiti prozapadna koalicija. Nesuglasice izmedju DPS i SDP su dosle u pravo vrijeme za Rusiju, koja je vjerovatno "prisla" SDP-u sa ponudama o "saradnji".Druga opcija je bila da je Ranko cuo za odlucnost RUsije da obori vlast i htio na vrijeme da promjeni voz, moguce uz izvjesne stimulanse koje je uzeo. Otuda smo bili svjedoci zapanjujuceg priblizavanja SDP-a DF-u i ostalim antizapadnim strankama. Naravno, da bi se sacuvali biraci bilo je potrebno i dalje verbalno biti za NATO sto Rusima ne da nije smetalo nego je bilo pozeljno.Njih je iskljucivo interesovala smjena vlast sto je garantovalo neulazak CG u NATO
Istina o politici SDP-II

13. 11. 2017 - 00:18

Nakon toga smo vidjeli pozive SDP DF-u na saradnju. DF-u jer je Ranko znao za njihovu vezu sa Rusijom i smatrao da ce oni biti buduca vecina i prakticni nosioci vlasti i htio je da izbori za sebe mjesto. Potom su nastojali da se priblize Rusiji dajuci signale o saradnji preko intervjua Sputnjiku, de facto ispunjavajuci plan Zeljeznjaka, tj odbijajuci da sprovode savjete EU, odbijajuci da prihvate ocjenu OEBS o izbiorima i naravno nepriznajuci pokusaj pucha o kojem je svijet pricao, jer su ostali u istom timu - proruskom. Da li ste primjetili da Ranko licno ni jednom nije kritikovao DF, niti ulogu Rusije. Mozda je on imao neke materijalne koristi od toga ali tragicno jato koje ga prati sigurno ne. Uporedo sa ovim podrska SDP-u je opadala, otprilike sa 6% na pocetku cijele promjene politike na danas nesto vise od 3%, dakle prepolovila se podrska, sasvim logicno i ocekivano. Rankovu losu procjenu odnosno licne ambicije ili tangentne veze sa (pro)ruskom stranom je platila stranka, ali i CG
KARA RADUSIN

13. 11. 2017 - 08:53

SDP se neće miješati u ljubav i saradnju DF-a DPS-a i Amfilohija.Puno vas koji pjenite na ovim komentarima znate da je ovo istina -ali vam istina ne odgovara zbog privilegija.Znam da ima puno iskrenih patriota koji ne vide da ih ova tri politička subjekta zavlače koristeći njihov iskreni patriotizam u produžavanju ove agonije.Jer u demokratskoj i pravnoj državi Crnoj Gori za sva ova tri subjekta neće biti mjesta.Ovo govorim iz ličnog iskustva.Zato ako se oslobodimo nametnutih podjela instaliranih od ovih subjekata svima u Crnoj gori bit će bolje.Da je vječna C R N A G O R A !!!!!!
Novi komentar