Održana trka "Oslobođenje Cetinja"

Elzan Bibić i Teodora Simović pobjednici su sedamnaeste Međunarodne atletske ulične trke „Oslobođenje Cetinja“, koja je održana danas povodom obilježavanja Dana Prijestonice Cetinje.
Objavljeno: 12. 11. 2017 - 17:51 Promjenite veličinu teksta: A A A

U seniorskoj konkurenciji pored Bibića, drugo mjesto pripalo je Osmanu Junuzoviću, a treće Belminu Mrkanoviću. U ženskoj konkurenciji, iza Teodore Simović, na cilj je stigla Slađana Perunović, dok je treće mjesto zauzela Amra Terzić. Seniori i seniorke trčali su na dionici dugoj četiri kilometra.

Kod juniora, koji su se takmičili na dionici dugoj 2 kilometra, najbolji je bio Amel Đakovac, a u ženskoj konkurenciji Anastasija Magdalenić. Kod srednjoškolaca, koji su trčali na stazi dugoj jedan kilometar, najbrži su bili učenici cetinjske gimnazije Dragan Marović, Luka Perović i Stefan Petričević. I u konkurenciji srednjoškolki, prva tri mjesta pripala su učenicama Gimnazije, Jovani Abramović, Ivoni Drašković i Marini Marković.

Najbrži osnovci bili su Marko Perišić, Vuk Vušurović i Miloš Milačić, a kod djevojčica  Milena Perišić, Nađa Mrvaljević i Marija Pešić.

U konkurenciji članova Vojske Crne Gore najbrži je bio Goran Petrić.

Na trci su učestvovala i djeca iz vrtića “Zagorka Ivanović”, koja su trčala na dionici od 150 metara.

Na današnjoj trci proglašeni su i najbolji crnogorski takmičari. Najbolja juniorka je Anastazija Magdalenić, najbolji junior Vlado Đurović, najbolja seniorka Slađana Perunović, a najbolji senior Dragoljub Koprivica.

Na trci su nastupili takmičari iz atletskih klubova Crne Gore i zemalja iz okruženja (Srbija, BiH, Albanija, Kosovo, Hrvatska i Makedonija).

U umjetničkom dijelu programa nastupio je KUD “Njegoš“ i djeca iz vrtića „Zagorka Ivanović“.

Trku je organizovala Prijestonica Cetinje, u saradnji sa Atletskim klubom „Lovćen“, Atletskim savezom Crne Gore, Vojskom Crne Gore i Dječjim vrtićem „Zagorka Ivanović“.

Komentari: 0

Novi komentar