NURKOVIĆ: Naći ćemo rješenje za MA

Ministar saobraćaja Osman Nurković rekao je za RTCG da nema dileme da petlja Smokovac nije sastavni dio prve etape.
Objavljeno: 13. 11. 2017 - 08:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Ugovorena je obaveza izvođača izrade projektne dokumentacije, jer projektnim dokumentom se mora definisati na koji način će se stići sa postojećeg puta na autoput", rekao je Nurković, navodeći da se radovi uspješno odvijaju na kompletnoj dionici, na svim mostovima i tunelima.

On je, gostujući u Jutarnjem programu TVCG, rekao da se tokom izvođenja radova na prvoj dionici već razmišlja o tome kako je na pravi način valorizovati.

"Njena valorizacija biće na pravi način ako se nastavlja izgradnja na sljedećoj dionici od Mataševa do Andrijevice. Mislim da imamo realne šanse da to ugovorimo dok se izvode radovi na ovoj dionici", kazao je Nurković. 

Govoreći o Montenegroerlajnzu, ministar Nurković je kazao da će Vlada pronaći najprihvatljivije rješenje da se održi ta kompanija.

"Radimo na tome da snimimo stanje u kompaniji i predložimo adekvatan model za stabilizaciju stanja u tom jako važnom preduzeću za Crnu Goru", rekao je Nurković.

rtcg.me

Komentari: 5

Observer

13. 11. 2017 - 10:16

U sklopu analize i izradi studije za MA treba Vlada obavezno da zatraži od specijalnog državnog tužioca da sprovede sve vrste istraga o parama koje su nestale iz kompanije , a zbog čega je MA u gubicima.To je preduslov za bilo kakvu ozbiljnu akciju koja se tiče opstanka MA.
sasa

13. 11. 2017 - 14:52

Za pocetak ugovor za MD solutions i 100.000 eur datih Mladjanu Dinkicu
Necko

13. 11. 2017 - 12:53

Jasno je od početka osnivanja MA, da je to bila politička odluka koja je kupovinom aviona morala ići u minusu.. Za kasnije, neznam.
DA,

13. 11. 2017 - 12:53

Vi ćete, kao vlast naći rešenje za problem koji ste sami napravili, a narod će kao i toliko puta do sada, sve to platiti. Desetine i desetine miliona. I nikom ništa!
Niksic

13. 11. 2017 - 13:20

a ko ce da plati. . .
Novi komentar