IVANČEVIĆ: Odgađaju sjednicu, jer nemaju većinu

To što Kolegijum predsjednika skupštine Opštine Budva nije prihvatio inicijativu za smjenu predsjednika SO Đorđija Vujovića koju je podnijela Crnogorska, za predsjednika ove partije Dragana Purka Ivančevića predstavlja pokušaj da se sjednica na kojem bi se raspravljalo o ovom pitanju odloži i time spriječi rascjep u vladajućoj koaliciji.
Objavljeno: 13. 11. 2017 - 08:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kolegijum predsjednika SO koji, prema riječima Ivančevića, nema moć odlučivanja, na sjednici koja je održana 7. novembra, donio je zaključak da je inicijativa koju je podnijela Crnogorska, nepotpuna i u njoj se ne navodi u čemu se sastoji Vujovićevo kršenje pozitivnih propisa Crne Gore.

"Kolegijum je neformalno tijelo i nema moć odlučivanja, a koristi ga predsjednik kada treba da kamuflira neizvršenje svojih nadležnosti i ne zakazuje sjednicu Skupštine, iako je inicijativu za njeno održavanje pokrenulo više od trećine odbornika. To je samo pokušaj da se sjednica odloži, ili pokušaj da se ne prihvati naša inicijativa što, jednostavno, nije moguće. Vujović više nema legitimitet koji smo mu dali prilikom izbora, i pozivamo ga da, ako može, to potvrdi od one većine koja konstituiše vlast", rekao je Ivančević za Dnevne novine.

On smatra da Vujović neće imati potrebnu većinu, odnosno podršku 17 odbornika.

"Mislim da on ne može da potvrdi legitimitet i zato zove u pomoć ta neformalna tijela koja se ne pitaju ništa i nemaju nikakve ingerencije. Očekujem da će se desiti ono što već duže vrijeme govorimo, a to je Vujović će biti smijenjen, jer nema legitimitet za obavljanje funkcije i nema deklarisanu većinu”, ocijenio je Ivančević.

Budvanski odbor Crnogorske podnio je inicijativu za smjenu predsjednika lokalne skupštine Đorđija Vujovića. Crnogorska je sakupila 13 neophodnih potpisa odbornika kako bi se o tome raspravljalo u Skupštini, inicijativu tri odbornika Crnogorske podržalo je 10 odbornika opozicionog DPS-a, ali za to će im biti potreban bar jedan glas odbornika aktuelne vlasti.

Komentari: 4

Braic

13. 11. 2017 - 09:39

Dje se gasis Ivancevicu? Trista partija si promijenio samo da te ima tuda nedje dje se pita.
TEBI

13. 11. 2017 - 12:59

Đonoviću,Živkoviću,Šukoviću,Pajoviću,,Vlahoviću,Nikoliću je mjeto u SD-u
U SRIDU

13. 11. 2017 - 14:03

BOME SI IH TAKAO U ŽIVAC!
Zoran beograd

13. 11. 2017 - 14:05

Ivancevicu traži nove izbore u budvi da ode sa vlasti ova velikosrpska bratija.
Novi komentar