Četvrto besplatno predavanje u okviru serijala “Startup Montenegro”

Četvrto predavanje u okviru serijala “Startup Montenegro” će se održati u četvrtak, 16. novembra, sa početkom u 20h, u prostorijama kompanije doMEn (Podgorica, City kvart, Vojvode Maša Đurovića 3/1). U pitanju je predavanje pod naslovom “Startap upravljan tržištem”, a predavačica je Itana Prljević, suosnivačica startapa More Money.
Objavljeno: 13. 11. 2017 - 10:01 Promjenite veličinu teksta: A A A

NVO Digitalizuj.me organizuje ove jeseni seriju besplatnih startap predavanja i radionica pod nazivom “Startup Montenegro” čiji je cilj da se postojećim i budućim startap preduzetnicima prenese znanje i iskustvo “starijih” startapera, kako bi ih motivisali i pomogli im da lakše i brže prođu kroz prve faze startapa, ali i da izbjegnu sve zamke u koje neiskusni startaperi upadaju.

Prljevićeva će na predavanju govoriti o startapu More Money koji je od ideje koja je pokrivala široku paletu, pivotirao u specijalizovani servis za jednu usku poslovnu vertikalu. „Zaokret“ se desio u akceleratoru koji ih je „natjerao“ da analiziraju tržište, a samim tim i distributivne kanale. Stoga će se u svojoj prezentaciji fokusirati na Distribution Channels iz Lean Business Model Canvas.

Predavanje je besplatno i nije potrebno prijavljivati učešće, ali je poželjno da učesnici budu prisutni i na svim ostalim predavanjima, jer je serijal “Startup Montenegro” koncipiran tako da učesnike logičnim redom vodi kroz teme koje su bitne početnicima u svijetu startapova, a definisane su Lean Canvasom. 

Okvirni plan serijala "Startup Montenegro" je sljedeći:
30. oktobar - Za koga ja ovo radim? (Problem/Customer Segment)
06. novembar - Kako da znate da vam je ideja dobra?
09. novembar - Kako da se izdvojite iz gomile? (Unique Value Proposition/Solution)
16. novembar - Startap upravljan tržištem (Distribution Channels)
23. novembar - Revenue Stream/Cost Structure
30. novembar - Key Metrics
07. decembar - Unfair Advantage
16/17. decembar - Startap vikend i Demo Day

Koncept svakog od događaja je da se prvo sasluša iskustvo nekog iz startap zajednice, da se sagleda njihov startap sa stanovišta nekog polja iz Lean Canvas modela, te da se porazgovara o idejama učesnika iz perspektive upravo tog Lean Canvas polja. Nakon svih radionica, učesnici bi trebalo da imaju "popunjena" sva polja, a samim tim bi trebalo da budu spremni za sljedeći korak - rad na startapu ili prezentaciju investitorima.

NVO Digitalizuj.me je digitalna zajednica koja nastoji da pomogne građanima i organizacijama u Crnoj Gori da razumiju i iskoriste uzbudljive nove šanse za društvene promjene i biznis u digitalnom okruženju, upotrebom društvenih medija i inovativnih poslovnih modela. Digitalizuj.me ima veliko iskustvo u dizajniranju, organizovanju i vođenju radionica i takmičenja za startapove, a neki od prethodnih događaja su napravljeni u saradnji sa Crnogorskim Telekomom, hub:raum Krakow i Eleven Ventures.

Komentari: 0

Novi komentar