Bilo i uvreda

Takozvana građanska opozicija: Nastaviti politički bojkot

Predstavnici dijela opozicije počeli su danas u sjedištu DEMOS-a sastanak o aktuelnoj političkoj situaciji. Učesnike sastanka su dočekali predstavnici tzv. "Građanskog bloka", sa nekim su razgovarali pitajući ih đe su naše pare, a pojedini medji su objavili da su neke su i vrijeđali, poput predsjednika Demokrata Alekse Bečića.
Objavljeno: 13. 11. 2017 - 13:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predstavnici stranaka građanske opozicije su na današnjim konsultacijama zaključili da treba kao čin političke odgovornosti nastaviti politiku bojkota parlamenta dok se ne prihvate predlozi opozicje u kome su sadržana dva bitna demokratska elementa. Saopštili su i da su odlučil da ne prihvate izbore koji su se odvijali u uslovima objavljenog državnog udara.

''Tri zahtjeva, zapravo predloga kojim se na demokratski način može otvoriti put izlaska iz krize i neregularnog stanja političkog sistema koji svakim danom sve više degradira zemlju i na međunarodnom planu, posebno u kontekstu usporavanja integracionih procesa Crne Gore u Evropsku uniju. Uprkos upozorenjima opozicije i ukupne demokratske javnosti vladajuća stranka nastavlja neskrivene akcije s ciljen da vrati Javni servis u partijski posjed koji bi opet primarno ostvarivao široku propagandu režima. Vladajuća stranka hoće opet servis koji nekritički zastupa vladinu politiku, negira kriminal i korupciju, napada sve one koji u javnosti kritički i nezavisno djeluju, sve do daljeg pranja biografija svojim poslodavcima iz vrha vlasti'', stoji u dokumentu koji je nakon sastanka dostavljen medijima.

Sa sastanka poručuju da Đukanović želi ponovo da kontroliše Javni servis.

''Iako se akcija odvija preko partijskih vojnika i u providnom zapravo tragikomičnom kontekstu simulirane zakonitosti svima je jasno da se iza ove autokratske, mračne iznad svega antievropske inicijative stoji šef režima Milo Đukanović. Plašeći se slobodnih medija i naviknut da djeluje isključivo uz pomoć kontrolisanih glasila i korumpiranih novinara, Đukanović ne samo da je u takve svrhe pored kontrolisanih režimskih glasila uvozio tabloidno uslužne medije iz Srbije - Informer, Pink.. - već hoće da ponovo vlada javnim servisom koji bi uređivale njegove specijalne službe. Podsjećamo da je Eu u nekoliko izvještaja o napredovanju insistirala na neophodnosti reformisanja Javnog servisa. Napominjemo da su trenutno stvoreni uslovi za izgradnju profesionalnog Javnog servisa koji u svojoj autonomnosti treba da bude jedino odgovoran građanima, pritom sa jednakim ostojanjem od vlasti i opozicije'', zaključuje takozvana Građanska opozicija.

Sastanku su prisustovali lideri Demosa Miodrag Lekić, Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, Građanskog pokreta URA Dritan Abazović  i Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić.To je njihov treći sastanak, a prethodna dva odžana su u prostorijama Demokratske Crne Gore i Socijalističke narodne partije.

sastanak-gradjanske-opozicije-3


Nakon poslednjeg sastanka koji je održan 16. oktobra, saopšteno je da građanska opozicija ne odustaje zahtjeva za održavanjem prijevremenih izbora.

dva

"Izbori u skladu sa preporukama OEBS-a i drugim predlozima opozicionih političkih subjekata u cilju suzbijanja izbornih manipulacija, garant su političke i instuticionalne stabilnosti u Crnoj Gori“, poručile su tada Demokrate, SDP, Demos, SNP i URA.

etiri

 

 

 

 

 

Komentari: 40

Istina o SDP

13. 11. 2017 - 13:11

Izmedju DPS i SDP je bilo neusglasica prije svega oko ekonomske podjele vlast. Ranko je ucjenjivao izlaskom iz vlasti. Uporedo sa ovim je tekao proces intenzivnog mijesanja Rusije u politiku CG jasno u vezi ulaska u NATO prije svega. Da bi se sprijecio ulazak u NATO bilo je potrebno oboriti vlast i konsekvetno razbiti prozapadna koalicija. Nesuglasice izmedju DPS i SDP su dosle u pravo vrijeme za Rusiju, koja je vjerovatno "prisla" SDP-u sa ponudama o "saradnji".Druga opcija je bila da je Ranko cuo za odlucnost RUsije da obori vlast i htio na vrijeme da promjeni voz, moguce uz izvjesne stimulanse koje je uzeo. Otuda smo bili svjedoci zapanjujuceg priblizavanja SDP-a DF-u i ostalim antizapadnim strankama. Naravno, da bi se sacuvali biraci bilo je potrebno i dalje verbalno biti za NATO sto Rusima ne da nije smetalo nego je bilo pozeljno.Njih je iskljucivo interesovala smjena vlast sto je garantovalo neulazak CG u NATO
milica

14. 11. 2017 - 10:02

A mrčenik je opet sjeo sa pionima kojih se svi mi koji smo glasali za Crnu Goru gnušamo. Svi ovi koji šede za ovim stolom su ponosno na prsima nosili NE! ljubeći čizme svakome ko ih je u tome podržavao. "Građanska opozicija", to im je ime mučenik dao da ih izdigne iz primitivne retorike, nacionalizma koji ne kriju, sluganstva, poslušništva...građanska su jedino kad dođu u grad po plate i benifite, kad uzmu placeve po gradovima đe niču novi blokovi zgrada, hoteli i hale...Građanski je danas i Joković, vjerovali ili ne koji po Crnoj Gori omraženoj, zaradi milione. Građanski je Lekić koji zbog obaveza ne dođe da podrži domovinu, mali Bečić i njegov teča- jurišnici sedmog bataljona....
Istina o SDP - II

13. 11. 2017 - 13:12

Nakon toga smo vidjeli pozive SDP DF-u na saradnju. DF-u jer je Ranko znao za njihovu vezu sa Rusijom i smatrao da ce oni biti buduca vecina i prakticni nosioci vlasti i htio je da izbori za sebe mjesto. Potom su nastojali da se priblize Rusiji dajuci signale o saradnji preko intervjua Sputnjiku, de facto ispunjavajuci plan Zeljeznjaka, tj odbijajuci da sprovode savjete EU, odbijajuci da prihvate ocjenu OEBS o izbiorima i naravno nepriznajuci pokusaj pucha o kojem je svijet pricao, jer su ostali u istom timu - proruskom. Da li ste primjetili da Ranko licno ni jednom nije kritikovao DF, niti ulogu Rusije. Mozda je on imao neke materijalne koristi od toga ali tragicno jato koje ga prati sigurno ne. Uporedo sa ovim podrska SDP-u je opadala, otprilike sa 6% na pocetku cijele promjene politike na danas nesto vise od 3%, dakle prepolovila se podrska, sasvim logicno i ocekivano. Rankovu losu procjenu odnosno licne ambicije ili tangentne veze sa (pro)ruskom stranom je platila stranka, ali i CG
Veleizdaja

13. 11. 2017 - 13:13

Od Andrije Radovica i Marka Dakovica , CG nije imala veceg izdajnika od Ranka Krivokapica
Fakti o "Gradjanskom Bloku"

13. 11. 2017 - 13:16

Bar 80% "Gradjanskog bloka" su ljudi koji niti su zeljeli niti zele ovu drzavu. Svi skupa, ukljucujuci Ranka Krivokapica su pokusali da sprijece ulazak CG u NATO. I danas ispunjavaju savjete ZELJEZNJAKA a ne EU
Drasko

13. 11. 2017 - 16:17

A kojih to 20% računate da žele ovu državu? SNP uvijek za Srbiju, protiv CG, Bečićeve "demokrate" se ispilile iz SNP, kadar SNP-a, Lekić ambasador Srbije i osvjedočeni neprijatelj CG, SDP i Krivokapić otišli putem izdaje Crne Gore, ostaje jedino Dritanga a on nije ni 1% od opozicionih stranaka, a kamoli 20%.
Izvinajvam se

13. 11. 2017 - 17:18

Drasko, U pravu si potpuno. Ja sam zelio da budem siroke ruke pa sam im dao 20%. Ruku na srce nema vise no 5-6%
Kratak opis Ranka K.

13. 11. 2017 - 13:18

Ranko Krivokapic je lider stranke od 3%, covjek koji je u tri mjeseca promjenio politiku za 180% i prisao prosrpskoj i proruskoj grupaciji, jedan od najnepopularnijih politicara u Crnoj Gori sa razlogom.
ili ili

13. 11. 2017 - 14:49

Pa kome je drugom mogao prici ?
Ocajnik

13. 11. 2017 - 17:19

Tu si u pravu, ali je cinjenica to sto je uradio. Odvratni su mu ovi podmukli pokusaji da opoziciju predstavi kao prodrzavnu i prozapadnu . Ocajnik ovo radi
Cuca

13. 11. 2017 - 15:02

BJELAS 101%.....BRUKA CRNE GORE
Nadezda

13. 11. 2017 - 13:24

Ovi su se za docek samoorganizirali bez sumnje.
Samoorganizovanja

13. 11. 2017 - 14:23

Pa nijesu ni za jotu vise samoorganizovani no sto je "gradjanska opozicija" samoorganizovana pa koincidencijom ispunjava Zelje-znjaka. Jedni su za integrraciju u EU drugi vecinski ne. Jedni su za suverenu drzavi, drugi vecinski ne
Milena

13. 11. 2017 - 14:39

Ne, ove je organizova DPS sigurno, dok su svi ostali skupovi ovdje samoorganizovani bez petljanja ijedne partije, je li tako? E da sam znala i ja bih posla samo da ih pitam zasto oni primaju plate. Za rad u parlamentu svi ih placamo, a za partijski rad neka ih placaju njihovi simpatizeri.
SLIKA

13. 11. 2017 - 14:09

Brinu me, prvi put, ovi razdvojeni stolovi???
Bečić i nastavak "izborne noći

13. 11. 2017 - 15:20

Bečić je na sastanku kazao da "po svaku cijenu" neće pregovarat sa DPS i Duškom Markovićem. On nije objasnio što to znači "po svaku cijenu". Naime, Crna Gora ima lđše iskustvo sa "po svaku cijenu" iz izborne noći. To je preuzimanje vlasti mimo izbora, uz krvoproliće.. Planom krvoprolića u izbornoj noći rukovodio je genertal Rešetnjikov. Rešetnjikov je Bečiću bio često domaćin u Moskvi. Ukoliko se saberu "2+2", jasno je da Bečić šalje poruku da na silu... želi da preuzme vlast. Trebalo bi provjeriti Bečićevu ulogu i u izbornoj noći " sa "generalima Kalašnjikovima". Đoko Orlandić
terazije

13. 11. 2017 - 18:46

Šta mlati ovaj terazijski crnogorac
SDP pamet ?

13. 11. 2017 - 19:36

Terazisjki Crnogorac mlati? Ma ajde? A lokalni cetnici patrioti ne mlate? Nemaju sto reci do jedne uvredljive recenice koliko im pamet nakaradna dozvoljava? Pa ko veli da udari atribut " terazijski" ne bi li mu neko bio naklonjen stavu?
Tancuju Kazacok

13. 11. 2017 - 15:34

U intervjuu "Dan"-u Ranko Krivokapic je cjlokupnu opoziciju nazvao - prozapadna !!! Ovo treba da se naglasi kao prilog dijagnozi ! E pa koliko je prozapadna prosudite. Isopunjava planopve Zeljeznjaka evidentno, a odbija savjete iz EU.
Boro Krivokapić

13. 11. 2017 - 15:58

Dobro Boro Krivokapić rećče u "Živoj istini" da je Ranko ruski agent. Koliko je Ranko dobio "ruskih dolara" za izbornu noć?????
KARA RADUSIN

13. 11. 2017 - 16:23

Vjerovao sam da će DPS sići sa vlasti što je neminovno vrlo brzo -dostojanstveno bez potresa,primitivizama i podmećanja.Nego izgleda da je to bolest svih autorativnih režima da do kraja pokušavaju da spasu ono što se spasiti ne može.Zar im nije za nauk očajnička i beskrupulozna borba njihovog idola i političkog stvaraoca Slobodana M.koji nije htio ni po cijeni krvoprolića i građanskog rata u Srbiji da preda vlast poslije POKRADENIH izbora.Sad su se uhvatili patriotizma (,koji su nam do sada dijelili na kašičicu) -kao zadnju liniju odbrane.Postojat će Crna Gora!!!!!!
"podmecanje izmecara"

13. 11. 2017 - 16:43

Vidite molim vas edukovanost clana glavnog odbora SDP za Podgoricu - "podmecanje". Pa ako ces primjere "podmecanja izmecara" onda ti ih mogu dati vrlo precizno. Recimo. pravdanje za izdaju oko NATO sa "Vec smo usli u NATO", potom apeli "uglednim parlamentarcima" danas proglasenim za "prozapadnu opoziciju" na saradnju. Zatim izjave Sputnjiku o krivici vlade CG za lose odnose sa Rusijom, zatim neprihvatanje stavova Zapada , podjela vlasti sa DF-om a optuzivanje DPS za saradnju sa DF-om i jos more i more nelogicnosti, bezobrazluka stranke od 3% koja luta i lutajuci joj se osipa clanstvo, i u ocaju postaje sve agresivnija
Bez obraza - I

13. 11. 2017 - 16:46

KARA RADUSIN16. 05. 2014 - 18:33Znali smo za tvoju ljubav prema Srbiji, ali naprasnu prema Rusiji nijesmo. Možda je razlog te ljubavi Ruska okupacja Ukrajine. To je vaš sindrom iz ratova devedesetih u kobnoj Jugoslaviji. Kao mirovnjak i demokrata možda ste trebali poći i do Ukrajine niti su ti bliži ni dalji od Rusa. Međutim znao si da ti to ne bi donijelo glasove Crnogorskih rusofila.
Analitičar RO.

13. 11. 2017 - 17:24

Jedno je jako vidljivo ovi sto su dosli da tobož izigravaju novinare i vrijedjaju gradjansku opoziciju su direktno placeni od DF . Primjetna je nervoza kad god se sastane gradjanska opozicija nervoza je od Dps-a i DF sto znaci da je ideja o udruzivanju gradjanske opozicije pogodak i da ima prolaz kod medjunarodnog faktora i zato je ovolika hajka na te ljude . Mislim da je resenje za zajednickog kandidata za predsjednika CG da ti bude Miodrag Lekic ili Aleksa Becic i to treba rijesti sto prije ne svidja mi se sto Abazovic negoduje da se ponove izbori u opozicione opstine nego samo dje je na vlasti Dps misljenja sam da treba se izboriti za uslove oko odrzavanja izbora i da onda glatko ce opozicija dobiti svuda na svim nivoima izbore. Po meni potrebno je da se saceka presuda za terorizam u pokusaju i da se o da sansa i DF .
Alternativna stvarnost i obman

13. 11. 2017 - 19:16

Nije toliko bitno ime, ali je bitno kao indikator konstatnog pokusaja prevare glasaca u CG. Mislim na atribut "gradjanska" ili na atribut "demokratski" uz Front ili na imenicu "Crnogorac" uz medojevica i Lekica, ili na atribut "prozapadni" uz Medojevica, Ranka Krivokapica i Nemanje Abazovica. Cinjenica je da je ovoj vlasti jedina alternativa u zadnjih 20 godina prosrpska, antidrzavna opozicija, u novije vrijeme rusofilska. Kad kazem alternativa mislim na ubjedljivu vecinu u opoziciji ne 100%. Jednostavno nije bilo pozitivne konstruktivne ili jednostavno normalne opozicije po evropskim standardima ili cak regionalnim.To znaci da je opozicija bila protiv postojanja ove drzave kao suverene, da je demokratiju trazila u Moskvi umjesto u Briselu, da je zastupala gotovo u potpunosti srpsku opciju u CG, da joj je blizak Amfilohije i da de facto izvrsava uputstva iz Moslve
Alternativna stvarnost i obman

13. 11. 2017 - 19:21

Kako 20 godina nisu u mogucnosti da oforme jednu normalnu patriotsku prozapadnu opoziciju, sto je ostalo nego da ovo sto postoji proglase za gradjansku ili demokratsku. Ranko K je otisao korak dalje pa je u intervjuu Dan-u CIJELU opoziciju (ukljucujuci DF) nazvao prozapadnom. Sto je ostalo na raspolaganju nego obmane. Obmane kad neko ko je nazvao DF "ugledni parlamentarci" svjedocio na sudu u njihovu korist ili dijeli vlast sa njima - optuzi DPS da radi zajedno sa DF-om. Gdje je logika ovdje? Obmane kad se DPS optuzuje za saradnju sa Rusijom a ne opozicija. Da li to znaci da je Rusija pomogla CG radeci sa DPS-om da udje u NATO? Gdje je logika? Obmane kad se DPS optuzuje za prosrpsku politiku pominjuci 90-te,ali precutkivajuci cetnistvo svojih saveznika ovdje i sada,precutkivajuci da je velikosrpski dio tadasnjeg DPS-a upravo "gradjanski" SNP danas.
Alternativna stvarnost i obman

13. 11. 2017 - 19:26

Obmane kad jedan maskirani ekavicar sebe predstavlja kao Crnogorca sa pompeznim nickom "Analiticar" pa nam nudi "resenja", vjerujuci da ovdje ima naivnih i neinformisanih pa ce mu povjerovati u ove providne perfidnosti. Za ime Boga pa znamo se evo 3 decenije i vise tesko da ima trika koji moze uspjeti. U sta sve nisu probali upakovati srpske nacionaliste i prodati kao demokrate, patriote, ...naravno znajuci o cemu se radi. Boro Krivokapic za ove trikove rece: "Nema vise neinformisanih, ali ima prefriganih"
Podvale

13. 11. 2017 - 19:30

Podvale kad se ne kaze jasnoi glasno da je drzavnost ovoj zemlji povratio DPS, manjine i jos nekoliko malih stranaka, podvale kad se ne kaze jasno da je kurs ove zemlje prema civilizovanom dijelu sviejta obazbjedio DPS sa jos nekoliko manjih stranaka, podvale kad se precutkuje da je multietnicki karakter ove zemlje ocuvala ova vlast sada. Podvale kad se precutkuje da je Front evidentno procetnicki i proruski instrument u rukama par drzava za destabilizovanje CG. Podvale kad se ne kaze jasno i glasno da u tzv "gradjanskoj" opoziciji oni koji su za suverenost drzave i prozapadni kurs cini max 10%. Osim podvala i pritisaka koristeci crkvu, Rusiju i pojedine isntitucije iz Srbije ova opozicija name sto ponuditi Crnoj Gori
Pitanja Analiticaru

13. 11. 2017 - 19:53

Analiticar, jesi li ti onaj sto je ovdje komentrisao kao patriota prije nekoliko godina, mislim negdje iz Srbije, a kad je dosla Rusija nestao si bestraga jer si bio na toj strani. Evo te ponovo ovdje kao "friziran" ? Ili griejesim.Sansa ce se naravno dati DF-u jer "gradjani" iz opozicije ne priznaju autenticnost dogadjaja iz oktobra 2016 pa ni ovo sudjenje, nisi li ovo shvatio? Niko od gradjana ne priznaje institucije sistema. Dalje "gradjani" ne prihvataju nio sugestije iz EU, US, NATO, ... nego de facto izvrsavaju zelje Moskve, zar ne? Dakle moj dobri "analiticaru" ti si ovdje dosao ko troll za sto sam te i prije par godina optuzivao, pa na perfidan nacin pokusavas da promovises "gradjanstvo" i medjunardnu naklonost alijansi od koje je max 10% bilo za suverenost drzave i nasto malo vise za EU u odnosu na Rusiju. Reci mi da tebi slucajno neko iz familije nije bio informbirovac?
Isti Analiticar?

13. 11. 2017 - 19:56

Analitičar21. 03. 2014 - 21:13Dok slušaš dobar si. Čim počneš gledat svoje interese - protivnik si. Tako će bit i Crnoj Gori kad uđe u OTAN. Evo, još nije ni ušla, a već se mora "primjerno" ponašat, odnosno držat se odluka u čijem donošenju nije ni učestvovala. Zapadnjačka "demokratija".
Rankova uloga u planu Moskve

13. 11. 2017 - 17:27

Ranko Krivokapic je imao direktne ili indirektne veze sa ruskom planom obaranja vlasti. On je odradio jednu od kljucnih koraka u planu - odvajanje dijela prozapadnog bloka. Cime je stimulisan i motivisan ne znamo tacno. To sto je on verbalno bio za NATO, vjerujem da je bio dio plana, jer u protivnom ne bi mogao privuci dio prozapadnih biraca ! Kljuc za blokiranje ulaska u NATO je bila smjena vlasti, nista drugo. Nije li indikativno da ni jednom nije kritikovao niti DF niti Rusiju, da i dalje ne priznaje pokusaj pucha a sebe zove i dalje prozapadnim politicarem. da ne slusa savjete EU nego izvrsava plan Moskve. pratite sto radi a ne sto prica. On je duboko u blatu antidrzavne opozicije
Coelsus

13. 11. 2017 - 17:36

Neshvatljiv odnos, u prvom redu, SDP i URA prema CG? Ne radi se o tome da li je neko bio placen od Moskve da razbije CG i sprijeci njen ulazak u NATO. To, ionako nije uspjelo. Medjutim, sada se radi o veoma ozbiljnim reperkuisijama - posebno na ekonomskom planu. Izazivanjem potpuno nepotrebne politicke krize. Zasto? Jer se time rusi politicki i ekonomski ugled drzave CG - sto ce imati neugodne posljedice, kao sto su na primjer "kreditni rejting drzave, sprijecavanje stranih investicija, isl. Sadasnja politika SDP i URA je za prezir. Jos nekako i mogu da shvatim onog tragicno priglupog isujetnog Becica sa njegovim populizmom, demagogijom i mlado-srbikom politikom, ali sto bi Ranku da na ovakav nacin - i u ovakvom subverzivnom drustvu - pokusava da srusi CG?
Brcine, brada i kokarda!

13. 11. 2017 - 18:42

I evo ga vaskrsli Pavle Djurisic da vodi njegove DF jurislije. Neka se DOBRO zamisli vojvoda Mandic e ce mu ovaj Krivokapic preotet vojvodstvo.
Polako najbolje tek dolazi

13. 11. 2017 - 19:37

Ja vam tvrdim da ce RankoK. za godinu dana biti Amfilohijev povjerenik
SDP novi PZP

13. 11. 2017 - 19:39

Meni se cini da ovi za koje vjerujemo da su srpski nacionalisti na ovom forumu su zapravo gradjanski SDP, jasno prozapdni i patriotski. Pogledajte im komentare pa cete se uvjeriti
To je

13. 11. 2017 - 19:51

Tuga i jad . Komentar je suvišan.
To je

13. 11. 2017 - 19:52

TUGA I JAD. Komentar je suvišan.
Ekskluzivno-SDP o protestima

13. 11. 2017 - 20:10

KARA RADUSIN - Ovi protesti za sigurno nemaju socijalni karakter.Jer devedeset posto ovih ljudi živi iznad Crnogorske prosjecnosti.Ustvari motiv je nešto drugo.Traže se novi izbori,prelazna vlada i napuštanje parlamenta na nekoliko mjeseci pred redovne izbore,smiješno.Upravo napuštanje parlamenta je cilj ovih ljudi,kada smo na korak od N A T O pozivnice.Znaju oni da ce logicno Crnogorski parlament odluciti o ulasku Crne Gore u društvu kulturnih i civilizovanih naroda svijeta.Znaju dobro da ce imati skoro 65%parlamentarne vecine što je više nego dovoljno za ovaj istorijski korak Crne Gore.Zato je ukljucena sva ova primitivna gluma,Resavska škola laži,pastirska kletva crnomantijaša,.... samo iz razloga da se opravda primljeni prokletii EVRI(kako vole kasti domaci kvazi Srbi)od nalogodavca.
Trikovi oko Javnog Servisa

13. 11. 2017 - 20:45

Slusajte trikove oko Javnog servisa. Bas kao i oko izbora. Nema arbitra. Oni odlucuju kad je javni Servis "u sluzbi gradjana". Kojih tacno gradjana? Dakle oni odlucuju sta su fer uslovi, bas kao i kod izbora gdje nisu priznali rezultate za razliku od OEBS?! Nije li ova odbrana danasnjeg javnog Servisa najbolji dokaz kome on sluzi? A ovo su zapravo pritisci da nastavi biti suprotstavljen bar polovini Crne Gore
Smisao

13. 11. 2017 - 21:08

Koja je poenta ovih sastanaka na kojima zakljuce uvijek isto i priprijete protestima. Je li ovo na liniji EU uputstava ili Moskve, prosudite sami
Novi komentar