ori." /> ori." />

Andrija Nikolić

Dijalog voditi u parlamentu, ne na ulici

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike primio novoimenovanog ambasadora Češke Republike u Crnoj Gori.
Objavljeno: 13. 11. 2017 - 14:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

Za Crnu Goru je veoma važno da Češka Republika, kao članica Višegradske grupe, pravilno razumije šta su potrebe zemalja Zapadnog Balkana u aktuelnom političkom trenutku, kazao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić na sastanku sa novoimenovim ambasadorom Češke Republike u Crnoj Gori, Nj.EKarelom Urbanom.

Predsjednik Odbora Nikolić ukazao je na važnost kontinuiteta politike otvorenih vrata i zadržavanja regata pristupa proširenju EU, te zahvalio na podršci koju Češka Republika pruža Crnoj Gori u ispunjavanju obaveza iz evropske agende.

Nikolić je naglasio značaj Skupštine Crne Gore kao legitimne adrese za rješavanje svih važnih političkih pitanja od zajedničkog interesa, ističući da je odgovornim političkim subjektima de­mokrat­ski di­ja­log prioritet te da on treba da se vodi u parlamentu, a ne na ulici.

Ambasador Urban je naglasio da je Češka Republika aktivan podržavalac Crne Gore u pogledu njenog daljeg razvoja i prosperiteta uz ocjenu da će nastaviti sa pružanjem ekspertske pomoći u procesu ispunjavanja uslova za realizaciju strateškog cilja državne politike - članstva u EU. Urban je takođe kazao da je stav Češke jasan po pitanju neophodnosti prekida bojkota od strane opozicije i njihovog učešća u redovnim parlamentarnim aktivnostima.

Sagovornici su ocijenili da su odnosi dvije države prijateljski, uz obostrano iskazan interes da se isti dodatno unapređuju na polju ekonomije, konkretno energetike, ali i jačanjem parlamentarne saradnje, čemu će snažan doprinos dati i posjeta delegacije Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Češkoj, koja će biti realizovana početkom 2018. godine.

Komentari: 1

KARA RADUSIN

13. 11. 2017 - 17:44

Normalno ali to ne odgovara vlastima..Zato i neće dogovor sa demokratskom opozicijom o povratku u parlament CG.
Novi komentar