Premijer Duško Marković čestitao Dan Prijestonice

Cetinje je simbol Crne Gore i vertikala crnogorske državotvorne tradicije

Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je u ime Vlade i u svoje ime građanima Cetinja, odbornicima u Skupštini Prijestonice i predsjedniku Skupštine i gradonačelniku Dan Prijestonice – 13. novembar.
Objavljeno: 13. 11. 2017 - 15:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Prijestono Cetinje je simbol Crne Gore, i predstavlja vertikalu crnogorske državotvorne tradicije. U skladu sa njegovim značajem, Vlada je predlaganjem novog Zakona o Prijestonici pokazala poseban senzibilitet i odnos prema Cetinju. Naša je posebna obaveza da doprinosimo njegovom  kontinuiranom razvoju ulaganjem u infrastrukturu i obnovu kulturno-istorijskih spomenika, a u cilju očuvanja bogate crnogorske tradicije“ – navodi se u čestitki predsjednika Vlade upućenoj gradonačelniku Prijestonice Aleksandru Bogdanoviću i predsjedniku Skupštine Prijestonice Cetinje Jovanu Martinoviću.

Premijer Marković navodi da na dan obilježavanja Dana Prijestonice sa zadovoljstvom treba podsjetiti i na rezultate i uspjehe u rješavanju razvojnih pitanja vašeg grada tim prije što iznos tih investicija samo u ovoj godini premašuje desetinu miliona eura.

„U toku su radovi na putu preko Njeguša, a početak izgradnje novog gradskog stadiona i preseljenje važnih državnih institucija: rezidencija Predsjednika, sjedište Ministarstva kulture i sjedište Ministarstva vanjskih poslova, očekujemo u kratkom roku, što će Cetinju vratiti i epitet administrativnog centra. Želim vam da i u narednom periodu nastavite sa realizacijom utvrđenih planova koji će značiti veći kvalitet života svih građana Cetinja“ – stoji u čestitki predsjednika Vlade Duška Markovića.

 

Komentari: 6

Ostatija

13. 11. 2017 - 17:33

Cetinje je oduvijek bilo kolijevka crnogorske nacije, drzavnosti i simbol casti i postovanja ! Cetinje se nikada nije kolebalo kada su se vazne odluke donosile,, One koje su bile od krucijalnog znacaja za Crnu Goru kao samostalnu i slobodnu drzavu !
L Dabanović

13. 11. 2017 - 18:22

Pošto u Cetinjski Manastir stanuje mitropolit i sveštenici naroda otrcana srpstva Srbije 'veriokala' je-ruganje i Crnogorskoj Prijestolnici i svojem narodu.Ako sam ja iz zle namjere istrča a Vi predśedniče vlade ozbiljno mislili-za koji mjesec sigurno će nastat seoba naroda otrcana srpstva pod voćstvom Amfilohija iz crnogorske države.
Vasojevic

15. 11. 2017 - 07:22

Pa neće Markovic da ti izgradjuje identitet ako ga sam nijesi kod sebe izgradio.Identitet se ne pravi na silu.Ili si Crnogorac ili nijesi.Crnograc si i bez fabrike cokolade na Cetinju ili bilo koje druge građevine.Identeitet nije stvar il kvarljiva roba pa da se pokvari ili istrosi.Ja kao Srbin iz CG taj problem nemam i ne treba mi ni Markovic ni Vucic ni Dodik da bih znao ko sam.
Konkretni rezultati!

14. 11. 2017 - 08:37

Kad ces te da konacno PONISTISTE odluku Podgoricke Skupstine, gospodine Markovicu? Kada ce mo da vidimo nesto konkretno od VAS licno! Da pricamo malo o nasem Crnogorskom IDENTITETU, gospodine Markovicu? Zasto to pitanje gurate u zapecak???
BA

15. 11. 2017 - 07:31

Crna Gora je neazvisna i medjunarodno priznata.Kakv je efekat osvrtanja na Podgoricku skupstinu 1918. ?Poništi se u parlamentu i ti si samim ti jos veci Crnogorac i mozes mirno da spavas.Ne vidim smisao tog ponistenja.Očito nisi siguran u sebe da si Crnogorac, pa ti treba potvrda u vidu izglasavanja.
MIa

15. 11. 2017 - 07:32

Konkretni rezultati bi bili Fabrike, zaposleni, cistiji grad, regulacija otpada, uredjenje vodotoka, bolja turisticka prezentacija Cetinja i td.To je po meni konkretno.
Novi komentar