Divanović: Strah od izbora

Šta je zajedničko opstrukciji inicijative za glasanje o povjerenju predsjedniku SO Budva i kuknjavi u susret lokalnim izborima u novembru? Strah! Opravdani strah da se “nebeskoj braći“ na terenu u Cetinju, Mojkovcu, Petnjici i u Tuzima ne pošalje poruka da je lavina krenula, ocijenio je Nikola Divanović (DPS).

Objavljeno: 13. 11. 2017 - 15:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Šta ima prirodnije nego da “sinod“ predsjednika Skupštine Opštine Budva, odlučuje umjesto anesteziranog budvanskog Parlamenta? Situacija u kojoj Kolegijum predsjednika Skupštine Opštine Budva, kao konsultativno i neformalno tijelo, odbija inicijativu  za smjenu g-dina Vujovića, osim što predstavlja pravni nonsens, karikaturalno ilustruje jeftin politikantski trik, da se po svaku cijenu preživi još nekoliko sedmica. Znaju odlično i Demokrate i ostali koji čine vlast u Budvi da je građanima odavno jasno sa kim imaju posla i da bi Vujovićeva smjena značila i njihov definitivan kraj na lokalnim funkcijama, zato tako grčevito brane pozicije, mada iskreno ne vjeruju ni Vujoviću ni samima sebi", istakao je Divanović u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika. 

Kako je dodao, takođe znaju i da bi i najmanja turbulencija predstavljala snažan udarac svim tim partijama koje održavaju Vujovića na funkciji predsjednika SO Budva pred lokalne izbore u četiri opštine, zakazane za 26. novembar. 

-Jedino na što se pozivaju, u nedostatku bilo kakvih konkretnih programa, upravo je vršenje vlasti u Budvi, Kotoru i Herceg Novom, pa bi im bilo kakva smjena u te tri opštine predstavljala prepreku koju ne mogu da objasne ni sami sebi, a kamoli građanima.  Sada je već jasno da će Demokrate i DF, preko Vujovićevog takozvanog Kolegijuma, odlagati inicijativu za Vujovićevu smjenu najmanje do poslije 26. novembra, u nadi da će u međuvremenu izmisliti novi razlog za dalje odlaganje inicijative. Za nepunih godinu dana vlasti u Budvi su uspjeli samo da pozapošljavaju sve svoje partijske kadrove i familije i da se posvađaju međusobno. Ostalo ih suštinski i ne zanima, osim da se održe na vlasti što duže, isključivo zbog svojih ličnih interesa.  Dakle, lavina je krenula, a balon, prepun helijumsko-populističkih izgovora je pred pucanjem. Tu im ne mogu pomoći ni svi tehnolozi iz diplomatskog kora kojima se ovih dana plačljivo obraćaju za pomoć- zaključio je Divanović. 

Komentari: 7

Dana

13. 11. 2017 - 16:48

Normalno da se plase izbora, nakon svega. Narod ne prasta izdaju i sami vide da im je rejting drasticno opao.
Niksa

13. 11. 2017 - 16:50

Divanovicu ja mislim da najveca panika vlada u krugovima jeftinih replika SNP-a... zna se o cemu se govorim.. Demagozi su ti koju su u najvecem bunilu,jer vise ne znaju sta ce, a clanovi ih konstantno napustaju !
uskockicardak

13. 11. 2017 - 16:52

Vlada panika, starh od poraza , strah od konacnog nestanka sa politicke scene ! to ih ocekuje, jer narod prepoznaje vrijednost, a to upravo oni nemaju !
Teona

13. 11. 2017 - 17:06

Licne ciljeve i interese stavljaju ispred interesa gradjana u kojima su na vlasti i plus stavljajiu svoje ljude da im cuvaju mjesta na koja su dosli tako sti su potkupili gradjane na izbore, a sad ih mora panika uhvatiti jer kula od lazniih karata je pocela da pada !
Djuro

13. 11. 2017 - 17:08

Normalno je da ce da se plase. Jer za sve sto su optuzivali DPS bez ikakvog osnova, oni to danas rade, a jedan od primjera je i koriscenje sluzbenih vozila u private svrhe. A i ne vidi se neki veci uspjeh u pomenutim Opstinama od onog kojeg je vec DPS postigao.
Milica

13. 11. 2017 - 17:09

Budva ce ubrzo biti pred raspisivanje izbora,jer dokle su ih dovele Demokrate nije ni cudo sto Budvani kategoricno odbijaju sve sto oni rade, jer zna se odlicno kako su ternutnu poziciji koju su dobili iskoristiili u svoje svrhe i za svoje prijatelje !
KARA RADUSIN

13. 11. 2017 - 17:32

Divanoviću neko se stvarno boji ponavljanja izbora -jer dobro znaju što su sve morali da simuliraju da bi ih "dobili".Od naknada za žene do Državnog udara.U slučaju da to vanredno stanje na dan izbora nije prošlo postojao je i rezervni plan.A to je da se sa dijelom DF -a uđe u koaliciji uz blagoslov Amfilohija Radovića,kao koordinatora ovog scenarija.Otuda i njihova priča o saradnji DF i demokratske opozicije,kako bi se sakrilo pravo stanje.
Novi komentar