Osuđen na 10 godina i 10 mjeseci

Baošić ponovio da se kaje što je pucao

– Dragoje Baošić, koji je osuđen na deset godina i deset mjeseci zbog ubistva Jovana Kosaća iz Herceg Novog, ponovio je juče pred Apelacionim sudom da se kaje zbog svega što se desilo 14. septembra 2014. godine u diskoteci ,,Kasa“ u Igalu. 
Objavljeno: 14. 11. 2017 - 06:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pred vijećem sudije Raka Ćupića pročitane su žalbe Tužilaštva i odrane. U žalbi Tužilaštva se navodi da je presuda nelogična, nejasna i nerazumljiva, te i da je Kosać kao radnik obezbjeđenja u diskoteci htio da kontroliše i zaustavi Dragana Bigovića, nakon čega je došlo do fizičkog sukoba. Kako se navodi u žalbi, Kosać nije bio naoružan, pa nije bilo potrebe za nužnom odbranom prvooptuženog Baošića. U žalbi VDT-a se između ostalog navodi da je kazna za nedozvoljeno držanje oružja blaga, pošto je optuženi Baošić više puta osuđivan.

Žalbu na presudu podnijeli su i advokati Baošića i Bigovića. Advokat Dragan Mitrić, koji zastupa Baošića, naveo je u žalbi da nalaz sudskog vještaka Dragane Čukić nije u skladu sa video-zapisom koji je pregledan u sudnici Višeg suda. - Analiza suda protivrječna je sadržini video-zapisa. Na snimku se vidi da Kosać djeluje desnom rukom, a prema nalazu prvi hitac mu je onesposobio desnu ruku - dodao je Mitrić. Advokat Srđan Lješković, koji brani Bigovića, dodao je da je kazna od 10 mjeseci njegovom klijentu istekla, te da je on zapravo odležao 11 mjeseci i 20 dana. Lješković je u žalbi naveo da prvostepeni sud nije trebalo da cijeni iskaz svjedoka Nebojše Lakićevića. Baošić je u junu osuđen na ukupno 10 godina i deset mjeseci zatvora zbog ubistva Jovana Kosaća 14. septembra 2014. godine u diskoteci ,,Kasa“ u Igalu. Istom presudom Dragan Bigović osuđen je na desetomjesečnu robiju jer je pomogao Baošiću da pobjegne nakon počinjenog ubistva. 

Komentari: 1

visestruki povratnik

14. 11. 2017 - 09:41

Koja vajda od njegovog kajanja ? Krokodilske suze da mu se ublazi kazna . Takve bi najbolje bilo dozivotno izolovati jer su nesposobni da se poprave. Mozda naseliti neku drugu planetu sto predlaze onaj Hopkins.
Novi komentar