Palo 132 litra kiše

Podgorica: Ciklon donio pravu jesen

Na području glavnog grada od nedjelje veče do juče u 13 sati palo je 132 litra kiše po kvadratnom metru, odnosno oko 55 odsto prosječne mjesečne količine padavina za novembar. 
Objavljeno: 14. 11. 2017 - 06:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zbog obilnih padavina nivo Morače na teritoriji Podgorice porastao je oko pet metara – kazao je za Pobjedu načelnik odsjeka za analizu i prognozu vremena u Hidrometeorološ- kom zavodu Crne Gore Branko Micev. U ponedjeljak je, zbog očekivanog nevremena, važio crveni meteo alarm. Opalo lišće Nevrijeme se vidjelo na ulicama širom grada. Kolone automobila bile su na gotovo svim saobraćajnicama u užem jezgru.

Zbog jakog vjetra, građanima kišobran nije pomagao, ali još više problema zadao je radnicima Čistoće. Oni su kako znaju i umiju morali da uklanjaju opalo lišće sa saobraćajnica ne bi li obezbijedili da voda nesmetano otiče u atmosfersku kanalizaciju. Širom grada, radnici su punili velike zelene kante opalim, žutim lišćem umjesto sme- ćem. PR menadžerka Vodovoda Nataša Novaković kazala je da zbog obilne kiše nije bilo većih havarija na mreži. - Najveći problem pravi opalo lišće, zbog kojega voda ne mo- že nesmetano da otiče, nego se zadržava i prave se velike lokve.

U otklanjanju lišća poma- žu nam radnici Čistoće – kazala je Novaković. Ona je naglasila da obilne padavine nijesu uticale na gradsko izvorište, odnosno da je voda sa Mareze dobra za piće. Kolone i kišobrani Na saobraćajnici koja, ispod podvožnjaka na Draču, vodi prema Starom aerodromu ju- če oko podne formirala se kolona automobila duga nekoliko stotina metara. - Nijesam očekivao ovoliku gužvu. Krenuo sam da dovezem kćerku iz škole, časovi su joj se završili prije pet minuta, a ja ovdje zaglavih – kazao je Dušan Vukčević, jedan od brojnih vozača iz kolone na Draču. Za to vrijeme, polako ali sigurno, grupice učenika iz OŠ ,,21. maj“ trotoarima su se vraćale prema Koniku i Starom aerodromu. Ispod nadvožnjaka na Staroj Zlatici voda se nije zadržavala, pa su automobili nesmetano saobraćali. 

Komentari: 0

Novi komentar