Provalili i u restoran

Uhapšeni pljačkaši crkve u Nikšiću

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić su preduzimajući planske aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, izvršenih na teritoriji Opštine Nikšić, rasvijetlili dva krivična djela teška krađa i tom prilikom lišili slobode jedno lice, a protiv maloljetnika podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku, zbog sumnje da su počinili ova KD. 
Objavljeno: 14. 11. 2017 - 10:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naime, postupajući po prijavi koju je podnio D.Z. (38) iz Nikšića, sveštenika sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću da je u noći između 2.11. i 3.11. 2017. godine od strane nepoznatih lica otuđen dio bakarnog lima sa krova Crkve svetih apostola Petra i Pavla u Nikšiću, službenici CB Nikšić su došli do saznanja o mogućim počiniocima. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su I.R. (23) i maloljetni E.A. (17), oba iz Nikšića, počinili krivično djelo teška krađa na štetu Crkve svetih apostola Petra i Pavla.

Na osnovu dalje kriminalističke obrade se sumnja da su ova lica u noći između 5. i 6.11.2017. godine izvršili provalu objekta „Kineski  restoran“ koji je u vlasništvu B.V. iz Podgorice. Oni su, kako se sumnja, iz unutrašnjosti ovog objekta otuđili šest aluminjskih radijatora, i na taj način počinili krivično djelo teška krađa. Otuđeni radijatori su pronađeni i vraćeni vlasniku.

O događajima je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se I.R. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva  krivična djela teška krađa. Nakon saslušanja državni tužilac mu je odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu. Sudija za istragu mu je odredio pritvor, nakon čega je I.R. sproveden u ZIKS.

U vezi sa maloljetnim E.A. je obaviješten državni tužilac za maloljetnike u ODT u Nikšiću koji je naložio da se protiv njega podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane smnje da je počinio dva krivična djela teška krađa.

 

Komentari: 0

Novi komentar