Četvrta godina zaredom

Singapur najskuplji grad na svijetu

 Singapur je četvrtu godinu zaredom zadržao poziciju najskupljeg grada na svijetu, a slijede ga Hongkong, Cirih, Tokio i Osaka, pokazalo je polugodišnje istraživanje agencije Economist Intelligence Unit (EIU).
Objavljeno: 14. 11. 2017 - 11:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Azijski gradovi su, u izvještaju o troškovima života širom svijeta za ovu godinu, zauzeli pet od prvih šest mjesta, što se pripisuje jačanju japanskog jena, prenosi Tanjug.

Na šestom mjestu je Seul, a na sedmom švajcarska Ženeva.

Pariz je na osmom mjestu i najskuplji je grad u eurozoni i EU, a iza njega je jedini američki predstavnik Njujork, dok je na desetom mestu Kopenhagen.

Troškovi života su, prema istraživanju, najniži u kazahstanskom Almatiju, pa zatim u Lagosu, Bangaloru, Karačiju i Alžiru.

Istraživanje je obuhvatilo 133 grada širom svijeta, kao osnova za istraživanje je uzet Njujork, dok su poređenja troškova obavljena u 160 usluga i proizvoda, uključujući hranu, odeću i režije.

EIU ovu listu objavljuje svakih šest mjeseci, a podaci prikupljeni u istraživanju namijenjeni su za izračunavanje troškova života onih koji žele da promijene mjesto stanovanja, kao i za poslovne putnike.

Komentari: 0

Novi komentar