Mandić o nastavku suđenja

Ne postoji nijedan dokaz koji povezuje DF sa kriminalnim radnjama

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić saopštio je da u dokazima koje je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) priložilo Višem sudu prilikom podizanja optužnice za terorizam, ne postoji ništa što povezuje lidere tog političkog saveza sa bilo kakvom kriminalnom radnjom.
Objavljeno: 14. 11. 2017 - 12:39 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Tamo samo postoje određeni falsifikati koje smo nedavno vidjeli na portalu IN4S, a koji se odnose na produžavanje pritvora Mihailu Čađenoviću na osnovu lažne registarske tablice automobila, sa kojom Čađenović nije imao nikakve veze. To su radili specijalni tužioci Katnić i Čađenović – rekao je Mandić na konferenciji za medije i dodao da se u nastavku sudskog procesa mogu pojaviti novi falsifikati.

- Danas možete da optužite bilo koga za bilo šta, dovoljno je samo da se pojavi fiktivni Edi – istakao je jedan od lidera Fronta.

Upitan da li će pismo ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova deputatu ruske Dume i predsjedniku partije Rodina Alekseju Žuravljovu, u kojem se navodi da se u Crnoj Gori vodi montiran proces, pomoći ili odmoći funkcionerima DF-a, Mandić je odgovorio da cilj pisma nije ni da pomogne ni da odmogne, već „da kaže da je priča o državnom udaru građena na lažima“.

- Sada se kroz priču o sudskom procesu pokušavaju zaplašiti svi protivnici NATO saveza – podvlači on.

DSS podržao DF: Zastrašivanje Srba u Crnoj Gori

Lider Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović kazao je da je suđenje optuženima za pokušaj terozima „lakrdija koja služi za zastrašivanje Srba u Crnoj Gori“.

On je na zajedničkoj konferenciji za medije sa Mandićem saopštio da je došao u Podgoricu da pruži podršku liderima DF-a i svim nevino optuženim ljudima.

- Pokrenućemo ovo pitanje u Beogradu, jer se tamo o ovome ništa ne čuje. Govorićemo u srpskim medijima, pisati tekstove, po povratku organizovati pres... Moramo da objasnimo da je ovo skandal – naveo je Jovanović.

1411jovanovic

Suđenje za pokušaj terorizma je, prema njegovim riječima, sramota za svakog državljanina Crne Gore.  

- Sve bi bilo komično da nije ozbiljno. Režim Mila Đukanovića koji je spreman da pravi farsu, može da ode i dalje – da nevino osudi ljude – poručio je predsjednik DSS-a.

Predsjednik Političkog savjete te stranke Miloš Ković smatra da se u Crnoj Gori događa represija države nad njenim građanima.

- Učinićemo sve da se sazna za ovu sramotu u Crnoj Gori. Ne podsjeća li nas ovo na 1907. godinu i „Bombašku aferu“? Iza ovog progona stoje zemlje EU i NATO pakta – napominje Ković.  

Član Političkog savjeta DSS-a Vladimir Božović kaže da ga u slučaju „državni udar“ najviše pogađa „nepismenost u elementarnom i pravničkom smislu“. Poručuje da je odbrana ljudi optuženih u tom slučaju „odbrana legitimnog otpora“.

Foto: Ivana Božović

Komentari: 19

Andjelka

14. 11. 2017 - 13:17

Ne postoji nijedan dokaz a svi se medjusobno znate, pa vi ste idoli majke mi! A ovaj Milan taman prije dva dana izjavio Edi mu je drug. Drug,drug...
40363

14. 11. 2017 - 14:35

Anđelka srce slatko, šalio se on kad je to izjavio...
Zasto zurba ?

15. 11. 2017 - 01:53

Kazete "da ne postoji nijedan dokaz..." a sudjenje je u toku i Tuzilastvo je tek zapocelo izvodjenje dokaza ?! Cemu tolika zurba i nervoza? Zasto sad uzimate ulogu suda i predstavljate javnosti neku svoju verziju koja, vas naravno predstavlja kao ciste i nevine? Da se podsjetimo. Prvo ste cinili sve da do sudjenja uopste ne dodje. Onda ste pravili haos sramotnim ponasanhem u holu skzpstine. Prijetili tuziocu, sudijama. Prijetili ratom i sukobima. Sad ste osokoljeni izjavom Lavrova koji nas je upoznao da ce braniti Sismakovani Popova a vi ste nam rekli da su izmisljeni i da ne postoje. Sad vi donosite presudu i pricate ima li dokaza ili ne. Ko vam placa sve one advokate? Zasto ne "pocjepate optuznicu u paramparcad" ? Vas strah i nervoza su veoma indikativni u smislu vase uloge u svim ovim desavanjima koja je sve samo ne cista i nevina
Ranko

14. 11. 2017 - 13:33

Komedijasi!
Mila

14. 11. 2017 - 13:44

Ma kako da ne, snila baba sto joj milo bilo.Prepali se od zatvora i oce od straha nazad u parlament,a sad kao nemaju nista sa tim, ne nego sam ja pozivala juris i prijetila.Ma kakva prica za malu djecu.
!?

14. 11. 2017 - 14:03

Koga to ovdje interesuje, da li ima ili nema dokaza. Najja;a ste opoziciona grupacija i problem je što ste dobili više od 20 procenata na prethodnim izborima i zna se što vam slijedi, što i svima prije vas koji predju po DPS-u predvidjenu kvotu na izborima-optužnice i presude. Baš je vlasti stalo do dokaza u ovom, kao i u toliko sllučajeva do sada. Kadija te tuži, kadijati si sudi.
@

14. 11. 2017 - 20:38

I TE 20% MOGU DA SANJAJU JER NIKAD OSIM PDVa NECE DOBITI TOLIKO.
Sudija

14. 11. 2017 - 14:13

Ima doživonte kazne da dobijete.
Mirko Petrovic

14. 11. 2017 - 14:14

Haahhaha a iza svega vi NATO stoji oca vi je*em,iz ovoga se necete izvuci no cete odgovarati kako vam se nece.Pravda je spora ali dostizna!
"Ruski kadija"

14. 11. 2017 - 14:15

Ovo što predlaže DF nema u svjetskoj pravnoj praksi. Naime, DF je po nalogu Rusije organizovao teroritzam u CG. Sada DF traži da im za to sudi Ruski sud, a ne crnogorski. Naime, da resudu o tome da li je bilo terorizma donesu oni koji su organizovali terorizam.
Rektorka

14. 11. 2017 - 14:15

Hahahah a ima li sto da ne demantujete, Sveci ovozemaljski? Komedija cime se viu bavite, na kraju ste poceli sami sebe u lazi da hvatate.Ali ubrzo cete da svirate klavir u Spuz, putujte lijepo i ne naginjite se..kroz prozor.
milica

14. 11. 2017 - 14:16

Pitajte Vučića, postoji li dokaz. No i on se posle one posjete iz Rusije, naglo ućuta, ni jedne jedine. Fala bogu šta su mu rekli? Povedoše Popova i šišmakova,.... Htio je da bude čojek, da kaže šta je vidio, uputio izvinjenje, pokajao se...ali...ali...Velika Rusija a mali Vučić....
Milica jedna u majke

14. 11. 2017 - 14:28

Ima ima dokaza, sad ce da ispliva polako, bolje da pocnete Bogu da se molite polako.
Mišo

14. 11. 2017 - 17:48

Saradnja četnika Draže Mihailovića (Vojislava Šešelja i Vuka Draškovića) sa Ljotićevcima Vojislava Koštunice. Ništa novo.
43535

15. 11. 2017 - 03:02

ZABORAVIO SI CRNOGORSKE ČETNIKE I ZLIKOVCE KOJI SU POTPISIVALI LISTE ZA STRJELJANJE SA ITALJANSKIM CRNOKOŠULJAŠIMA GENERALA BLAŽA ĐUKANOVIĆA.
?

14. 11. 2017 - 18:21

Zapitajte se - koji dokaz bi oni priznali kao validan. Problem je u njihovoj nenormalnosti. Oni su stvari doveli do izbora ili ce oni prevagnuti ili ce drzava opstati.
Ispomoc od saveznika

14. 11. 2017 - 18:23

E ovaj put vi Ranko nece biti svjedok na sudu.
Da nisu zalosni bili bi smesni

15. 11. 2017 - 01:21

Ovi polutani bi da izmjeste sudjenje iz suda i da ga prenesu na internet, televiziju ili radio gdje mogu da lazu i mazu do besvjesti da se normlano pozivaju na njihovu -- pazi sad ovo "srBsku istinu, bre"! Da li ima veciih gluperdi od ovih DF-ovaca?!
crnogorac

15. 11. 2017 - 09:46

Za ovakve izdajnike koji su htjeli zapaliti Crnu Goru samo dozivotna robija moze biti presuda!!!
Novi komentar