Pokušaj terorizma

BUJIĆ: Petronijević blizak Kremlju

Suđenje za pokušaj terorizma obilježeno je brojnim pokušajima opstrukcije sa adresa advokata odbrane. Iako su i okrivljeni i njihovi branioci najavljivali da jedva čekaju početak procesa, kako bi optužnicu „razbili u paramparčad“, crnogorska javnost svjedoči suprotnom. Pa tako i optuženi i njihovi zastupnici ne biraju sredstva da odgađaju suđenje, odugovlače ispitivanja svjedoka, a očigledno nepovoljan razvoj procesa po njih, rezultira time da se bave raznim ometanjima, u nadi da će nekako ipak pomoći optuženima.
Objavljeno: 14. 11. 2017 - 15:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dio javnosti tumači da je pokušaj advokata Gorana Petronijevića očajnički, jer je hvatajući se za slamku, pokušao da u predmet na silu uvede izvjesnog Vencislava Bujića. Njega je branilac Bratislava Dikića pokušao da nametne svjedoku saradniku Saši Sinđeliću, iako se ta osoba ni ne pominje u predmetu.

Bujić se javio PinkM-u i kazao da se ponašanje advokata Gorana Peronijevića može nazvati, kako kaže, samo “pokušajem šibicarenja”!

– Tkz. advokatu Petronijeviću nije mjesto u sudu. To je ličnost koja je poznata da je tijesno sarađivala sa optuženim Dikićem, prema tome ne vidim da je podoban kao advokat. Ja sa tim slučajem terora i krvoprolića nemam ništa, imaju optuženi koji su u sudu. Pokušavaju mene, kao nekoga ko je proNATO i ko piše o zloćudnom uticaju Kremlja na Balkan, da diskredituju – kazao je Bujić.

Bujić dodaje i da je zapanjen količinom neprofesionalnosti, provokаtivnim i sugestivnim pitаnjima, koja su se u sudnici mogla čuti od Petronijevića. Vrhunac je, navodi, Petronijevićevo pitаnje upućeno Sinđeliću „Dа li su Edi i Vencislаv Bujić isto lice?”.

– To je nevjerovatno drska i bezobrazna provokacija i ja se divim toleranciji crnogorskog suda jer je očigledno da je taj tkz. advokat Petronijević u bliskim odnosima sa optuženima za terorizam i da on vrši tako opstrukciju suda – rekao je Bujić.

Komentarišući za PinkM kako kaže, manipulativna pitanja Petronijevića, Bujić dodaje i da je nevjerovatna podudarnost u tvrdnjama optuženog Nemanje Ristića i onog što u sudnici prezentuje Petronijević.

– Meni Nemanja Ristić već nekoliko mjeseci upućuje prijetnje na FB i morao sam da ga blokiram zbog toga, a ono što je on pisao još odavno- ti i Sinđelić ste organizovali lažni državni udar, vi ste, sad vidim da isto to pokušava taj tkz. advokat Petronijević, da progura tu ideju. Znači da su Nemanja Ristić i tkz. advokat Petronijević u nekoj vezi, čim Ristić unaprijed zna ono što je Petronijević izgovorio u sudu. Očigledno je da je ruska strana, Kremlj, umiješala tu svoje prste, to su praktično agenti stranog uticaja, i to je veoma čudno da čovjek blizak takvima sjedi u sudnici i glumi advokata – rekao je Bujić.

Komentari: 12

Seka

14. 11. 2017 - 15:18

Ne treba biti previse obavijesten da bi bile potvrdjene rijeci o tzv advokatu. Treba poci na sajt Dikicevog udruzenja i vidjeti da je na skupu protiv NATO pored Dikica govornik bio i tzv advokat Petronijevic. Ista je to fela.
Reagujte i sprijecite !

15. 11. 2017 - 14:50

Drzava treba da snazno u odlucno reaguje u skladu sa ustavnim i zakonskim kapacitetima i ukoliko se dokaze da ovaj advokat nije samo ovde radi odbrane svojih klijenata vec i zbog drugih stvari koje nemaju veze sa postupkom ali narusavaju institucionalni i pravni kredibilitet tuzilastva i suda, onda hitno razmotriti oduzimanje radne dozvole i licence za zastupanje advokata iz druge drzave pred domacim sudom. Bez odlucne i brze reakcije drzave na provokacije i opstrukciju postupka u skladu sa nasim zakonima oni ce nastaviti sa tim diskreditujuci i izvrgavajuci ruglu kako postupak tako i nas pravni sistem uopste
Relja

14. 11. 2017 - 15:32

Čudim se kako smo živi koliko ova Drzava ima izroda sto spolja sto iznutra !
True

14. 11. 2017 - 18:19

Aha pa da,sad mi je jasno, Petronijevic treba da optužuje a ne da brani svog klijenta. Tekst jednostavno vrijeđa zdrav razum. Zašto ovakvim nebulozama dajete nekom za pravo da prica sve i svasta protiv postupka ? zašto? To, sta on pokusava, sta zeli, ko je šta je, mene ne interesuje. Mene interesuje da, oni koji su željeli krv u CG , ako se dokaže, idu u zatvor.
-

15. 11. 2017 - 01:22

Nijesi dobro shvatio a onda se svadjas. Ova osoba veli da je Petronijevic osoba sumnjivog etickog, legalnog i bezbjedonosnog statusa, da ima bliske veze sa Rusijom i ovom olosi sto su pokusali da izazovu krvoprolice.
neso

14. 11. 2017 - 20:24

Nijeste vi dostojni da o advokatu doktoru Petronijeviću govoriute. Njegove reference prevazilaze naše intelektalne i stručne mogućnosti.Njga cijeni i poštuje pravna praksa i nauka.
agnostik

15. 11. 2017 - 00:18

A da li iko normalan cijeni njegov (i tvoj) klerofasizam i velikosrpski rasizam?
-

15. 11. 2017 - 01:11

Ma cuti tamo i govori za sebe stara cetnicino
-

15. 11. 2017 - 01:23

Ne bi se zacudio da je ovaj neso dio ove grupe, ako nista drugo za logistiku. Cetnici panzioneri zive u CG ostali bi na Mediteranu ali im fali Srbija, pa umjesto da idu u Srbiju oni bi da nam je ovamo dovedu
Mišo

15. 11. 2017 - 08:53

Dragi gospodine, upravo je suprotno ovome što ste napisali. Goran Petronijević je, ako ste pažljivo pratili ispitivanje, apsolutno dao za sebe dokaze da je nelegalno, u saradnji sa ruskim obaveštajnim strukturama, pribavljao podatke. U normalnim državama bi momentalno bio uhapšen. Ne kažem da Crna Gora nije normalna, pre da su pritisci strašni i da je lakše okrenuti glavu. Ali šta je sa Srbijom. S jedne strane neovlašćeno daje podatke Petronijeviću iz "Telekoma" i pomaže crnogorskim državljanima u procesu za terorizam, s druge, toleriše otvorenu saradnju Petronijevića sa ruskim obaveštajnim službama. Ali, od svega najviše želim da odgovorim na vašu konstataciju o Petronijevićevoj advokatskoj veličini. Pokazao je, ne samo da nije dobar advokat, nego da je glup čovek.
Boban Bg

15. 11. 2017 - 12:23

Nešo, on je jedino poštovan kod kriminalaca! Petronijević je poznat kao ekstremni srpski nacionalista, blizak Zavjetnicima. Ako je to za vas referenca, onda ste isti. On i Zora Dobričanin su glavni branioci srpske mafije. Po tame su postali poznati.
Petronijević je upleo svoje..

17. 11. 2017 - 11:52

...prste..i kriv je što danas u Crnoj Gori-po popisu iz 2011..najbrojnija je nacija SRPSKA!!!!..Tačnije ima ih 265.895 koji govore maternjim srpskim jezikom ili 42,88 %! A nas CRNOGORACA 229.251 koji govorimo maminim crnogroskim jezikom..ili 36%..Dakle ..ko je onda kriv za naš SUNOVRAT-po kojem smo postali poznati! A obaška u Srbiju, u kojoj smo od 1981 godine sa preko 170 iljada šljegli 2011 na ciglije 38 iljada-kukala nam majka...?!!!!Niko ka mi...?!
Novi komentar