Glavni grad besplatno ustupio objekat

Podgorica dobija još jedan vrtić

Na incijativu gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića odbornici u Skupštini Glavnog grada su usvojili odluku o ustupanju na privremeno korištenje Ministarstvu prosvjete za potrebe vrtiča, objekat u vlasništvu grada koji se nalazi u Staroj varoši. Odluka podrazumijeva da će objekat će biti ustupljen vrtiću Đina Vrbica besplatno na deset godina. U obrazloženju Odluke se navodi da će objekat broj 1 površine 189m2 na katastarskoj parceli broj 3143 KO Podgorica III, iz lista nepokretnosti broj 3217, za potrebe vaspitne jedinice Javne predškolske ustanove „Đina Vrbica“ Podgorica.
Objavljeno: 14. 11. 2017 - 15:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na ovaj način će se značajno ojačati kapaciteti ove javne ustanove, ali i rasteretiti postojeći objekti, koji su suočeni sa problemom prostornih kapaciteta i prebukiranosti.

Ovo nije prvi put da Grad ustupa prostor vaspitno-obrazovnim ustanovama u Podgorici. Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice je već ustupila prostor u Bloku V kapaciteta za oko 100 mališana za povećanje Javne ustanove Ljubica Popović na pet godina.

Podsjećamo da je Glavni grad značajan partner u stvaranju uslova za povećanje obrazovnoh ustanova. Primjeri saradnje se najbolje ogledaju u vrtiću u Zagoriču koji je urađen zajedničkim ulaganjima grada i Minstarstva kao i vrtić na Starom aerodromu čija izgradnja je u toku, ali i izgradnja Srednje stručne škole u Golubovcima. Na sličan način će se realizovati objekti za najmlađe u Bloku VI za koji je idejno rješenje u finalnoj fazi i Tuzima za koji je nedavno raspisan tender za izvođača radova.

 

 

 

Komentari: 0

Novi komentar