Stefan Čavor - EP Hrvatska 2018

"Lavovi" na Evropsko prvenstvo ne idu turistički

Reprezentativac Crne Gore, Stefan Čavor, poručio je da “lavovi” na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj u januaru neće putovati kao turisti, već će pokušati da ispune cilj i plasiraju se u drugu fazu.
Objavljeno: 14. 11. 2017 - 18:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naš tim čekaju jaki rivali u grupnoj fazi, zvanični prvak Evrope Njemačke, odlična Slovenija sa Veselinom Vujovićem na klupi, kao i redovni učesnik velikih takmičenja Makedonija.

- Sve jake, moćne, kvalitetne selekcije. Naravno da svima prepuštamo ulogu favorita. Ali, to nikako ne znači da idemo u Hrvatsku kao turisti, naprotiv. Borićemo se u svakom duelu do posljednjih atoma snage, a svaki meč ćemo nastojati da dobijemo. Realno, meč sa Makedonijom bi mogao da bude ključan kada je riječ o plasmanu u drugu fazu što smo zacrtali kao primarni cilj na šampionatu Evrope koji slijedi - rekao je Čavor za Sport klub.

Mladi rukometaš ne krije da sanja i plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

- Primarni cilj na Evropskom prenstvu je da uradimo sve što je u našoj moći da izborimo plasman u drugu fazu takmičenja. To bi nam mnogo značilo u psihološkom smislu jer bi shvatili da nema nepobjedivih u svijetu sporta. Pored toga, uz ogromno iskustvo koje smo stekli kroz kvalifikacije, kao i iskustvo koje ćemo steći u Hrvatskoj, uz pozitvnu energiju koja krasi ovu generaciju mislim da veliki uspjesi tek predstoje. Ne bježimo od Olimpijskih igara. Naprotiv. To je san svih nas. Znamo da prije toga moramo da prođemo kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, pa onda na planetarnoj smotri da pokažemo da vrijedimo i zaslužujemo mjesto na Olimpijskim igrama. Ono što je jako važno je da vrijeme radi za nas. Svakim danom imamo priliku da napredujemo, da stičemo iskustvo, da postajemo bolji igrači u svakom smislu. Iskreno, ja vjerujem da možemo na Olimpijske igre. Ne mogu da obećam plasman u Tokio, ali mogu da obećam da ćemo se do posljednjih atoma snage boriti da ostvarimo taj san. Znam da će mnogi sada sumnjičavo vrtjeti glavama, ali nama niko ne može da zabrani da se borimo i sanjamo - poentirao je Čavor.

Komentari: 0

Novi komentar