Legenda Brazila

Roberto Karlos: Srbiji želim finale Mundijala sa Brazilom

Legendarni brazilski fudbaler Roberto Karlos izjavio je danas da za njega plasman Srbije na Mundijal u Rusiji nije iznenađenje i poručio da ne bi imao ništa protiv da se srpski tim u finalu sastane sa Brazilom.
Objavljeno: 14. 11. 2017 - 19:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Pratim reprezentaciju Srbije, ima mnogo važnih igrača, pratim i vašu ligu i dopada mi se stil fudbala. Plasman u Rusiju za mene nije iznenađenje jer imate sjajne igrače, srećan sam zbog vas i želim vam mnogo sreće u Rusiji. Čestitam igračima i da im kažem da sada dolazi ono najljepše. Biću u Rusiji i pratiću vaš tim uživo", rekao je Roberto Karlos na konferenciji za medije u Beogradu.

Jedan od najboljih lijevih bekova u istoriji fudbala boravi u Beogradu gdje pohađa trenersku školu FSS, ali i kao planetarni ambasador kompanije "Planet win 365".

"Hvala Savezu, predsjedniku Kokezi, profesorima koji su mi otvorili vrata. Još ne govorim srpski, ali naučiću, ovde je drugačija kultura od one koju sam dosad upoznao, živio sam u Brazilu, Španiji, Italiji, Rusiji i Turskoj. Često sam dolazio ovdje, ljudi su divni i sjajno se ophode prema meni. Imate strast prema fudbalu, vidio sam to na časovima. Znate, lako je igrati fudbal, ali biti trener je teško. Mora mnogo da se uči", dodao je Karlos.

On je na pitanje da li bi prihvatio kada bi mu ponudili posao selektora Srbije bio veoma direktan.

"Da, prihvatio bih poziciju selektora ako bi mi to ponudili. Imate odlične igrače i svako bi poželio da bude trener takvog tima", rekao je on.

Fudbaler koji je sa Brazilom bio prvak svijeta 2002. godine nada se da njegova selekcija poslije debakla na minulom Mundijalu može do titule u Rusiji.

"Nakon poraza od Njemaca 7:1 popravila se situacija, novi selektor je Tite, tu je veliki broj novih igrača na čelu sa Nejmarom. Tim je reorganizovan i vjerujem da mogu do titule u Rusiji. Glavni konkurenti biće Njemačka, Španija, Argentina. Nemam ništa protiv da igramo i finale sa Srbijom", dodao je on.

Roberto Karlos trenutno obavlja posao ambasadora Reala i kako je naveo, za sada, nema ambiciju da postane trener slavnog kluba.

Komentari: 3

sreca presudna

14. 11. 2017 - 22:01

Brazil prezivljava nesto slicno kao Italijani (Brazil imo nesto vise srece).Mozda prođu prvi krug.
Jovan iz Pljevlja

14. 11. 2017 - 22:53

Hvala brate. Lijepo je cuti pozitivno od svjetskijeh velikana.
Micko

15. 11. 2017 - 07:34

Da si iz CG znao bi da se kaže iz Pljevalja, a ne iz Pljevlja. Ali pošto si iz Srbije...
Novi komentar