Ustavni sud nije razmatrao žalbu

Obrazloženje Vojvodić nije dovoljno kvalitetno napisano

Vijeće Ustavnog suda na jučerašnjoj sjednici nije se izjasnilo o žalbi smijenjene rektorke Radmile Vojvodić, jer je sudija izvjestilac povukao sa dnevnog reda. Pobjeda saznaje da obrazloženje treba da se doradi, jer nije dovoljno kvalitetno napisano.Objavljeno: 15. 11. 2017 - 07:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

U predloženoj odluci koja ide na doradu, kazao je naš nezvanični sagovornik, napisano je da ovaj postupak, koji je u ime Univerziteta pokrenula Vojvodić, treba da se obustavi. Iako je UCG povukao žalbu koju je ranije ovom sudu dostavila u ime Univerziteta bivša rektorka Vojvodić, Ustavni sud ima mogućnost da sam otvori proces ukoliko ocijeni da je to nužno uraditi zbog poštovanja vladavine prava, odnosno zaštite ljudskih prava i sloboda zajemčenih Ustavom.

- Sudija izvjestilac ima pravo da povuče predmet. Sada će ta predložena odluka da se doradi, kako je i traženo. Tako da se još ništa nije odlučivalo, a nije izvjesno ni kada će biti – ispričao je naš sagovornik. Obrazloženje prijedloga odluke, pojašnjava, piše savjetnik, ali ga potpisuje, osim njega, i sudija izvjestilac. Vojvodić je nedavno izjavila da očekuje da Ustavni sud razmatra žalbu koju je podnijela ranije u ime Univerziteta, iako je Nikolić povukao.

Vršilac dužnosti rektora Danilo Nikolić povukao je i tužbu koju je Vojvodić u ime UCG ranije dostavila Upravnom sudu, u kojoj je osporavala validnost licence koja je izdata Visokoj medicinskoj školi u Beranama. Vojvodić je nakon sukoba sa Vladom zbog Visoke medicinske škole smijenjena 3. oktobra na inicijativu predstavnika Vlade u Upravnom odboru Univerziteta. Ona je zbog toga tužila UCG.

 

Komentari: 0

Novi komentar