Oliver Dragojević

Boriću se do posljednjeg atoma snage

Otkako mu je dijagnostikovan karcinom Oliver Dragojević je odlučio da posluša svaki savjet ljekara, ali i da se uzdignute glave bori i iz svega izađe kao pobjednik, prenosi Blic.Objavljeno: 15. 11. 2017 - 10:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pjevač Oliver Dragojević otkazao je nastup na koncertu u Frankfurtu, ali su njegove kolege ipak otpjevale njegove pjesme kao znak podrške ovom pjevaču.

“Nisam mogao da odem na liječenje u Njemačku jer mi ljekari nisu dali. Rekli su mi da to može loše da utiče na moje zdravlje i da smatraju da je najbolje da se liječim u Hrvatskoj. Rekli su mi: Gospodine Dragojeviću, visinske razlike, putovanje avionom nije dobro za vaše zdravlje, pa iz sam iz tog razloga ostao ovdje”, rekao je Dragojević.

Popularni muzičar sluša svaki savjet ljekara, a optimistički duh ga tjera da uspije.

“Kao neko kome je konstatovano da boluje od karcinoma, osjećam se super. Vjerujte mi ako vam ovo kažem, jer samo pozitivnim mislima uspjeću da se izliječim, sve u protivnom me vodi u totalan ambis”, iskren je Dragojević.

Mirni dani u porodičnom domu mu daju snagu da ne potone, a uz podršku porodice sve ide lakše.

“Dane provodim kod kuće tako što sviram i pjevam. Znate, ujutru ustanem, uzmem gitaru i počnem da sviram, i tako po cio dan. Nije mi teško, gledam na to kao jednu vrstu rekreacije”, kaže pun optimizma Dragojević.

Tokom svoje dugogodišnje karijere iznjedrio je veliki broj evergrin numera. Puno balada, pjesama u kojima su se mnogi prepoznali. Dok su jedni plakali slušajući numere, drugi su tražili spas u njima. E, baš i na taj, pozitivan način Dragojević nalazi utjehu u pjesmama.

“Smatram da je muzikom najbolje liječiti bolest. Doduše, meni je muzika život. Gledam da dok god budem bio posvećen muzici, dotle ću živjeti, jer sam ja osuđen na to”, smatra Dragojević.

Prema njegovim riječima, boriće se do posljednjeg trenutka. Neće dati bolesti da ga savlada.

“Kao svaki bolesnik, tako i ja vodim bitku. Ovo su one najvažnije bitke koje neko mora da izgura i bude pobjednik”, kaže Dragojević, i dodaje:

“Jako sam pozitivan, jer jedino se tako može sve pobijediti, drugačije je jako teško. Ima mnogo bolesnih ljudi svuda po svijetu, nije moja bolest ništa strašno. To je jedan dio života sa kojim se nosiš ili prestaneš. Vidite, ja ne želim da prestanem da se borim i boriću se do posljednjeg atoma snage”, poručio je Dragojević.

Komentari: 1

MARA

15. 11. 2017 - 10:58

Želim vam brz oporavak,sve ostalo ste već uradili.
Novi komentar