Apelacioni sud potvrdio

Oslobađajuća presuda Mandiću i Radunoviću

Apelacioni sud potvrdio je danas oslobađajuću presudu Višeg suda visokim funkcionerima Demokratskog fronta (DF) Andriji Mandiću i Slavenu Radunoviću, koje je Tužilaštvo teretilo za pokušaj nasilne promjene državnog uređenja tokom protesta 2015. godine, okončanih nasiljem na ulicama Podgorice.
Objavljeno: 17. 11. 2017 - 12:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Mandić i Radunović su smatrali da se protiv njih vodi montirani politički proces, kako bi se pažnja skrenula sa "glavnih vinovnika" događaja tokom kojih je povrijeđeno više ljudi.

Tužilaštvo je tražilo odgovornost za lidere DF-a, smatrajući da su govorima na protestu pozivali na rušenje poretka. Iz Tužilaštva su tvrdili da su Mandić i Radunović govorima na protestu pozivali na rušenje poretka, riječima "stvar mora da se dovede do kraja", te da su "manipulisali okupljenom masom".

Tužiteljka Ljiljana Lakić tražila je da se saslušaju bivši premijer Milo Đukanović, tadašnji ministar unutrašnjih poslova RaškoKonjević i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Peruničić kako bi se provjerili navodi tadašnjeg predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića, koji je svjedočio u februaru ove godine. Sudija Novović je, međutim, odbio taj predlog.

Krivokapić je saopštio u sudu da je 24. oktobra uveče telefonom razgovarao sa bivšim potpredsjednikom Skupštine Brankom Radulovićem i liderom Nove Andrijom Mandićem koji, prema njegovim riječima, u razgovoru sa njim nijesu pominjali da će vršiti bilo kakvo nasilje ni prema njemu ni bilo kome, niti da će da ga svrgnu s vlasti.

Komentari: 10

predstava

17. 11. 2017 - 11:51

Tresla se gora rodijo se mis. Tako ce biti i sa Mindjom .
Labud

17. 11. 2017 - 12:11

Islobodite ih odma i od pokusaja drzavnog udara da ne gubite vrijeme i ne zamajavate narod. Podjite SVI kolektivno na jedan kurs kod Spanaca da vidite kako se stiti drzava!!!
???

17. 11. 2017 - 12:33

Ovo je zalosno kako rade sudovi!
Dimo

17. 11. 2017 - 13:00

A sto su polomljeni izlozi na radnjama, bilbordi ,reklamni panoi ,klupe mobilijar ! Ko ce to da plati gospodo sudije ? Otkud pravo vojvodi iz Krnje jele da rusi moj grad ? Otkud mu pravo da mjesecima zatvara glavnu saobracajnicu i da peče prasad na bulevaru ? Isti ste i sudstvo i vojvoda !
Lažno svjedocenje

17. 11. 2017 - 13:52

Lako je shvatiti da su oslobođeni na osnovu lažnog svijedocenja Krivokapica.
Krivi

17. 11. 2017 - 18:50

Da bas tako A Ranjo sto god da zbori laze kao najveci lazov i izdajica svoje domovine
Freeman

17. 11. 2017 - 14:08

Očekivana presuda,čak i za naše sudstvo.Ipak Tužilaštvo mora obezbijediti nesporan dokaz za optužbu.Ubijeđen sam da se sve trule daske u Sudovima i Tužilaštvu moraju promijeniti.Zato nakon promjene izvršne vlasti treba sprovesti opšti reizbor sudija i tužilaca i ukloniti sve nedostijne sudije i tužioce.Bez toga nikada nećemo imati vladavinu prava kao temelj funkcionalne demokratije.
Vasojevic8

17. 11. 2017 - 14:32

Gdje ste sada svi vi sto ste presudjivali prije suda?Ljudi su nevini,sto se i znalo.Cutite,pojela maca jezik a?
Posmatrac

18. 11. 2017 - 00:33

Da je sud malo bolje analizirao satnicu događaja uvjeren sam da bi donio i drugačiju odluku. Koliko se sjećam a sjećam se dobro, ponašanje i postupanje ove gospode se mijenjalo tokom protesta , a isto se ogleda u njihovim obraćanjima. U početku jagnjad a poslije 22 časa vukovi i jurišnici. Plan je bio sigurno drugačiji ali neki nijesu imali m... daa dođu na dogovoreni sastanak u zgradi skupštine pa je isti propao i izgubio smisao. Što se nakon toga dogodilo vidjeli smo.
Pg

18. 11. 2017 - 07:22

Ako ne platis na mostu platices na cupriji .Zapamti to Vaso 8
Novi komentar