Na matičnoj sceni

Liješevićeva dokumentarna drama u CNP-u

Predstava „Očevi su grad(ili)“, čiji koncept i režiju potpisuje Boris Liješević, biće sjutra izvedena na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta od 20 časova.Objavljeno: 17. 11. 2017 - 13:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nagrađivani glumački ansambl čine: Srđan Grahovac, Dušan Kovačević, Emir Ćatović, Julija Milačić, Dragan Račić, Ana Vujošević, Nada Vukčević, Žaklina Oštir, Slavko Kalezić, Jadranka Mamić, Momo Pićurić, Olivera Vuković, Slobodan Marunović, Petar Burić, Mišo Obradović, Stevan Radusinović, Radmila Božović, Jelena Minić, Gojko Burzanović i Zoran Vujović.

Dramaturškinja predstave je Stela Mišković, uz asistenciju Ivane Dedić i Balše Počeka, saradnica na tekstu Milena Lubarda-Marojević, kompozitor Aleksandar Kostić, a kostimografkinja Ivanka Vana Prelević. Asistent režije je Idriz Đokaj, izvršna producentkinja Svetlana Sošić, a organizator Danilo Kovačević.

- Tema predstave jeste novac, materijalizovana kultura je njena osnova, ali pretpostavljam da će svako iz svog ugla vidjeti ovu predstavu, i u njoj prepoznati i neke druge probleme. Za ovu predstavu kojoj se kraj nije vidio kada smo je radili, jer ne polazi od dramskog teksta, koristo sam problem sredine koji pritiska ljude. Na ovaj način ja govorim o generaciji očeva koji su gradili i što su nam ostavili u nasljeđe, a kako se mi danas prema tome odnosimo - rekao je reditelj Liješević o radu na ovoj predstavi.

Komentari: 0

Novi komentar