KOLUMBIJA

Nastavnica zlostavljala učenike: Seks u zamjenu za ocjene

Slučajevi seksualnog nasilja su glavna tema medija ovih nedjelja - Holivud vrvi od priča glumica koje optužuju režisere i svoje kolege za seksualno uznemiravanje, a sada se pojavio i slučaj nastavnice koja zlostavlja svoje učenike.
Objavljeno: 17. 11. 2017 - 15:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ova priča stiže nam iz Kolumbije - nastavnica koja je javnosti poznata kao Jokasta M. ucjenjivala je svoje učenike i zahtijevala od njih seks u zamjenu za dobre ocjene.

Ako je i bilo učenika koji su odbili njenu ponudu, slijedile su im jedinice, pišu tamnošnji mediji.

Jokasta, pišu kolumbijski mediji, ima 40 godina, a zavodila je učenike tako što bi im uzela broj telefona kako bi im "pomogla" sa problematičnim predmetima. Zapravo je te brojeve koristila da bi djeci slala svoje golišave slike putem WhatsAppa. A kada je cijela stvar otkrivena, jedan od učenika riješio je i da objavi njene slike na Fejsbuku.

Prema optužbama, Jokasta je pokušala da zavede oko 40 učenika - sigurno se zna da je njih 12 završilo u njenom stanu gdje su bili primorani na neki oblik seksa pod prijetnjom jedinicom.

A cijela stvar otkrivena je kada je očuh jednog od njenih učenika vidio slike na njegovom telefonu. Jokasti sada prijeti kazna od 40 godina zatvora, a uz to ju je i muž ostavio.

Komentari: 1

Sudbina

17. 11. 2017 - 16:57

A mi kukavci smo dobijali prutom po dlanovima od starih grdnih uciteljica. Eh, vazda na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme ...
Novi komentar