Saradnik Darka Šarića

Šekularcu pritvor do 30 dana

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor Bjelopoljcu Dejanu Šekularcu (37) do 30 dana, osumnjičenom da je bio pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića koja se bavila švercom kokaina i odredio da se poslije višegodišnjeg prekida istraga protiv njega nastavi. 
Objavljeno: 18. 11. 2017 - 07:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pritvor mu je određen zbog postojanja opasnosti od bjekstva i bojazni da bi mogao postati ponovo nedostupan sprskim organima gonjenja, ukoliko bi se našao na slobodi. Takođe, pritvor mu je određen i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo.

Njegov branilac, advokat Miroslav Jeremić, za „Blic“ kaže da Šekularac neće biti svjedok saradnik.

 - Kao branilac Dejana Šekularca, napominjem da on nema namjeru da bude svjedok saradnik ili da sa Tužilaštvom potpisuje sporazum o priznanju krivice - rekao je za „Blic“ advokat Jeremić.

Šekularac je iz Podgorice došao u Beograd gdje su ga sačekali srpski istražitelji. On je bio uhapšen 5. februara 2010. godine na osnovu Interpolove potjernice Srbije, zajedno sa Goranom Sokovićem, pod sumnjom da su obojica kao članovi Šarićevog narko klana učestvovali u švercu 2,7 tona kokaina iz Urugvaja.

Međutim, samo nekoliko dana kasnije Viši sud u Podgorici obojicu je pustio na slobodu po nalogu Vrhovnog tužilaštva Crne Gore, jer je Specijalni sud u Srbiji odbio da dostavi dokaze protiv njih dvojice. Šekularac je u bjekstvu od oktobra 2010. godine, samo nekoliko dana prije nego što je Crna Gora potpisala sporazum o izručenjima sa Srbijom. Još 2011. godine, za njim je Interpol iz Argentine raspisao potjernicu jer ga potražuje radi služenja zatvorske kazne zbog pokušaja krijumčarenja droge.

Komentari: 0

Novi komentar