Shameless, S08E02: Karcinom sopstva

Serijal je ponovo briljirao spajajući beskrajno duhovite momente sa trenucima kada se unutar čovjeka lomi baš sve.Objavljeno: 18. 11. 2017 - 08:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ne plašite se. Nova epizoda serije „Shameless“ nije bila baš toliko ozbiljna kao što ovaj naslov sugeriše, ali glavna tema jeste bilo preispitivanje pitanje glavnih likova da li imaju neizlječive karcinome sopstva ili su slojevi sladostrašća koji ih obavijaju zapravo benigni.

„Shameless“ je ponovo briljirao spajajući energične i beskrajno duhovite momente sa trenucima kada se unutar čovjeka lomi baš sve. 

02-frenkFrenkovo preobraženje u „proaktivnog člana društva“, sa mobilnim telefonom, poslom i računom u banci, donijelo je sjajne minute komičnog oduška u jednoj od težih epizoda u istoriji besramnika.

Kevinova operacija zbog potencijalnog raka dojke sjajno je uvezala komičnu i mračnu stranu galagerskog superverzuma. Ni sami nijeste znali da li ćete se slomiti ili smijati dok dobri, djetinjasti Kev moli Vi da svake godine organizuje memorijal u kafani „Alibi“ na datum njegove smrti, uz obavezno puštanje pjesme Boyz II Men - „End of the Road“.

Međutim, pored svih duhovitih momenata (Lijamovi pidžama partiji) i vrlo ozbiljnih polaganja testova pred samim sobom (Lipovo podmetanje, pa spasavanje Čarlija), najuvjerljiviji lik epizode bio je Ijan.

Taman je malo dosadilo njegovo trčkaranje za Trevorom, a onda smo dobili dugo čekanu emotivnu katarzu tokom njihove posjete bear gay klubu. Jedna prostorija, Ijana oralno zadovoljava jedan „medvjed“, dok Trevor penetrira u drugog. Sin mrtve Monike odjednom počinje da plače. Dođavola, „Shameless“. Tvoji rolerkosteri ne mogu da se porede ni sa čim na televiziji.

M. I.

FOTO: ew.com / screenshot

Komentari: 0

Novi komentar