Jedinstven slučaj u Poljskoj

Izvršitelj plaća stan porodici koju je izbacio

Kad je izbacivao iz stana jednu ženu i njenog sina, izvršitelj nije znao da se sin liječi od raka, a da su se zadužili toliko upravo zbog liječenja.Objavljeno: 18. 11. 2017 - 13:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

Jedan sudski izvršitelj iz Radoma u centralnoj Poljskoj izbacio je na zahtjev suda iz stana stariju Poljakinju sa njenim odraslim sinom, ali kad je saznao da su se zadužili da plate liječenje pošto sin boluje od raka iznajmio im je stan i plaća ga od svog novca, sve dok im grad ne dodjeli opštinski.

"To je jedinstven slučaj u Poljskoj. U naš centar došao je taj izvršitelj koji ih je nekoliko dana ranije izbacio na ulicu i predložio da će o svom trošku iznajmiti stan za majku i njenog bolesnog sina. Mogu u tom stanu da ostanu sve dok ne dobiju opštinski, što može da potraje nekoliko mjeseci. Izvršitelj je molio da ne objavljujemo njegovo ime, ali moram da kažem da sam ganut njegovim gestom", kazao je za list Gazeta viborča Vlođimjež Volski iz lokalnog Centra za krizne intervencije.

Kad je izbacivao iz stana 60-godišnju majku i njenog 35-godišnjeg sina izvršitelj nije znao da se sin liječi od raka a da su se zadužili toliko da su dugovi prešli vrijednost stana upravo zbog liječenja.

"Naravno, ta gospođa je napravila veliku grešku zato što nije dolazila na sud na rasprave i sud nije imao pojma kakva je njena porodična situacija. Presudio je da budu izbačeni iz stana i to bez prava na socijalni smještaj", kazao je Volski.

Zaduženi stan je kupila u okviru izvršenja privatna osoba i izvršitelj je morao da sprovede presudu, ali čim je saznao sažalio se i odlučio da problem porodice riješi o svom trošku i to čak tako da je tražio za njih stan blizu bolnice u kojoj se oboljeli sin liječi.

 

Komentari: 0

Novi komentar