SD i LP čekaju argumente

Nimanbegu protiv razrješenja Vukčevića

Poslanik Force Genci Nimanbegu glasaće protiv smjene člana Savjeta RTCG Nikole Vukčevića, jer smatra da nije bio u konfliktu interesa. Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović odlučiće nakon što čuje argumente Administrativnog odbora, ali će voditi računa da se ne ugorozi autonomija Javnog servisa, sličan stav imaju Socijaldemokrate, dok će se stav Bošnjačke stranke biti poznat za koji dan.
Objavljeno: 18. 11. 2017 - 22:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nakon jednoglasne ocjene članova skupštinskog Administrativnog odbora da je član Savjeta RTCG Nikola Vukčević prekršio Zakon o nacionalnom javnom emiteru i prijedloga upućenog Skupštini za njegovo razrješenje, poslanici će se izjasniti na nekom od narednih plenarnih zasijedanja - možda već 23. novembra, za kada je zakazana naredna sjednica.

Na sjednici Administrativnog odbora za njegovo razrješenje glasale su Demokratska partija socijalista i Hrvatska građanska inicijativa.

Genci Nimanbegu iz Force sjednici je prisustvovao da bi, kako je kazao za TVCG, saslušao šta Vukčević ima da saopšti, a to je da nije u sukobu interesa, i da bi trebalo sačekati presudu Upravnog suda, kojem je tužio Agenciju za sprječavanje korupcije.

- Po mom mišljenju, do konflikta interesa nije došlo. Smatram da je trebalo sačekati odluku Upravnog suda, te za razrješenje Vukčevića neću glasati - istakao je Nimanbegu.

Poslanici LP i SD donijeće odluku nakon što se upoznaju sa argumentima Administrativnog odbora zašto bi Vukčevića trebalo razriješiti.

- Kada dobijemo argumentovan prijedlog Administrativnog odbora za razrješenje Vukčevića iz savjeta RTCG, LP će se na planarnoj sjednici o njemu izjasniti, vodeći računa da se nikako ne smije ugroziti autonomija Javnog servisa i sastav potreban za rad tog važnog tijela - poručili su iz LP.

SD su naglasile da su apsolutno za autonomiju Javnog servisa.

- S druge strane smo i za striktno poštovanje zakona, koji mora biti jednak za sve, pa i za gospodina Vukčevića. U svakom slučaju, konačnu odluku ćemo donijeti kada se upoznamo sa argumentima koji su administrativni odbor opredijelili da jednoglasno donese odluku kojom predlažu njegovo razrješenje - naglasili su oni.

ASK ranije je donijela odluku da je Vukčević u konfliktu interesa, jer je primio rediteljski honorar od nezavisne produkcije za snimanje filma koji nije povezan sa TVCG ili televizijskim programom uopšte. Takođe su donijeli odluku da je u konfliktu intreresa, jer nije prijavljivao imovinski karton od imenovanja na mjestu člana Savjeta.

Komentari: 3

Gogle

19. 11. 2017 - 00:23

Jel ovo neki Google translate? :)
Gogle

19. 11. 2017 - 00:23

Jel ovo neki Google translate? :)
KARA RADUSIN

19. 11. 2017 - 10:20

Ove igre smišlja DPS kako bi uvukao opoziciju u parlament.A znaju šta im je rečeno za državne medije od stranih zvaničnika.
Novi komentar