Vlasi o dijalogu Beograda i Prištine

Nije nemoguće da Srbija traži učešće Rusije

Politički analitičar iz Prištine Azem Vlasi ocijenio je kao "dobru ideju" zahtjev kosovskog premijera Ramuša Haradinaja za učešćem SAD u razgovorima Beograda i Prištine uz posredovanje EU, ali je naveo i da "ne treba smatrati nemogućim da Srbija traži učešće Rusije u dijalogu" i da se "u toj situaciji komplikuju problemi".
U izjavi za prištinski Gazeta Blic, Azem Vlasi je imao primjedbu na način na koji je zahtjev upućen, pošto je, prema njegovom mišljenju, Haradinaj zahtjev trebalo da uputi direktno SAD, a ne preko Brisela.
Objavljeno: 19. 11. 2017 - 05:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

"To je dobra ideja, samo je premijer Haradinaj trebalo da se obrati Amerikancima, a ne Briselu," rekao je Vlasi, prenosi portal Kossev.

Vlasi ne vidi kao nemoguće uključivanje Rusije u dijalog u Briselu, što bi, prema njegovim riječima, moglo da se dogodi na zahtjev Beograda, poslije zahtjeva Haradinaja.

"Sada kada Haradinaj želi da se SAD angažuju u pregovorima u Briselu, ne treba smatrati nemogućim da Srbija traži učešće Rusije u dijalogu i u toj situaciji komplikuju se problemi, dok razgovori u Briselu treba da normalizuju odnose između Kosova i Srbije", zaključio je Vlasi.

Foto: Anadolija

Komentari: 3

Goran

19. 11. 2017 - 07:53

U Siriji su Rusi i Ameri branili opoziciju i one na vlasti , pa imate zemlju u ruševinama, zemlju bez ljudi.
DECENIJA 1

19. 11. 2017 - 08:39

Azeme Vlasi jedno je tačno ,2028 god teritorija gde zjvite vii prestace da bude INTERES ZAPADNOG IMPERIJALIZMA , Njihova ,,BAZ BONSTIL,, zvace se ,,BAZA SLOBODANA MILOSEVICA ,,
CRNOGORSKI 007

19. 11. 2017 - 17:54

SRBIJA CE TIM CINOM RUSIJI NAPRAVITI DOBRO,RUSIJA CE PRETVORITI TO U SVOJ INTERES ,KAO I UVJEK.
Novi komentar