Biznis centar Cetinje

Poziv budućim korisnicima Biznis inkubatora

Biznis centar Cetinje u ponedjeljak će raspisati javni poziv budućim korisnicima Biznis inkubatora i Inovativnog centra za dostavljanje biznis inicijativa – saopštio je na današnjoj konferenciji za medije, direktor Biznis centra Luka Jovićević.
Objavljeno: 19. 11. 2017 - 15:31 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je kazao da će javni poziv biti otvoren narednih deset dana, nakon čega će se raspisati konkurs za prijem budućih korisnika tog poslovnog prostora.

Biznis inkubator i Inovativni centar koji su svečano otvoreni u petak, namijenjeni su preduzetnicima koji teže razvoju različitih biznis ideja i pružaće usluge i podršku svim građanima koji planiraju da započnu sopstveni biznis. Biznis inkubator ima kapacitet do 80 novih radnih mjesta, dok će projektom rukovoditi Biznis centar Cetinje.

- U ovom objektu definisani su posebni prostori za nova preduzeća u razvoju, kojima će se obezbijediti poslovni prostori, infrastruktura kao i druge usluge i pogodnosti. Cilj Biznis inkubatora je da pomognu razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća tokom prvih godina poslovanja – kazao je Jovićević i pojasnio da Biznis inkubator sa Inovativnim centrom nudi dvije kategorije poslovnih prostora i to prostore za proizvodne pogone, koji se nalaze u prizemlju objekta i kancelarijske prostore, odnosno prostore za uslužne djelatnosti na spratu.

Biznis inkubator sa Inovativnim centrom nudi novouređene i moderno opremljene poslovne prostore - biznis jedinice površine od 18 do 24 metra kvadratna, a za početnike u biznisu biće potpuno besplatni u prvom periodu poslovanja, nakon čega će moći da se koriste po povlašćenoj cijeni. Takođe, kako je naglasio, one su opremljene Internet konekcijom, telefonskom centralom i osnovnom kancelarijskom opremom.

U drugoj kategoriji Inkubator nudi moderno opremljene proizvodne pogone, takođe besplatno u prvom peridu poslovanja za početnike u biznisu. Oni su opremljeni pripadajućom opremom u skladu sa definisanom oblasti poslovanja.

- Biznis inkubator sa inovativnim centrom budućim korisnicima nudi i dodatne sadržaje kao što su: sala za sastanke, multimedijalna sala, ICT data centar, usluge štampanja i kopiranja, recepciju, zajedničku kuhinju, parking i obezbjeđenje, a maksimalno vrijeme boravka u prostoru je pet godina – kazao je Jovićević.

Sva zainteresovana pravna ili fizička lica mogu se javiti Biznis centru Cetinje radi dobijanja dodatnih informacija ili se obratiti e-mailom na adresu: [email protected].

Jovićević je pozvao sve građane Cetinja da se jave Biznis centru kako bi iskoristili povoljnosti koje se nude u Biznis inkubatoru i realizovali sopstvene biznis ideje.