Nakon odlaska sa mjesta šefa tima

Dragan Adžić: Dao sam sve što sam mogao

- Dragan Adžić potencirao je u razgovoru za Arenu lijepu priču Budućnosti u Ligi šampiona, ali nije izbjegao odgovore na pitanja o reprezentaciji i odlasku sa njenog stručnog kormila samo dva dana pred početak priprema za Svjetsko prvenstvo.
Objavljeno: 20. 11. 2017 - 10:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

 - Važno mi je da sam neke stvari koje nijesu bile dobre od Rija do danas uradio kako treba. Mislim da je ova mladost, za vrijeme otkako im je posvećena puna pa- žnja, napredovala u okvirima naše projekcije. Naravno, i u pitanju stvaranja preduslova da su konkurentne kada bude trebalo. Nikako ne bih bio ispunjen da sam nakon Rija otišao, ali sada jesam ispunjen po pitanju angažmana kao selektora. Dao sam sve što sam mogao! Druge stvari na koje ne mogu da utičem ne troše me previše, zato, vjerovatno, mogu da trajem – govori Adžić.

ARENA:  Koliko vam je neobično saznanje da prvi put, od 2010. godine, nećete predvoditi nacionalni tim?

 

ADŽIĆ: U najmanju ruku je čudno. Nije malo biti na devet takmičenja u nizu, ali sve je to život, tome sam naredan od 18. januara 2010. godine kada sam postavljen za trenera Budućnosti, a onda devet mjeseci kasnije za selektora. To me nikad nije moglo iznenaditi. Naravno da ću pratiti i navijati. Posebno ću pratiti igračice koje igraju za FTC, Turinger i Vardar, naravno i naše.

 

ARENA:  Gro igračica Budućnosti će nastupati na SP, brine li vas, možda, da će ih novi koncept i neke nove uloge na terenu, poremetiti ili zbuniti, pred nove obaveze Budućnosti u LŠ?

ADŽIĆ: Prije svega sam siguran da će im puno značiti utakmice na SP, vjerujem da će biti prave. Drugačija škola i pristup u suštini može samo da ih oplemeni. Vjerujem da ćemo se nakon SP vratiti na naš put. To što će dobiti od novog selektora može samo da bude plus za njih,kroz novi pristup i pogled na rukomet. Ne vidim da to može da bude problem za njihov dalji razvoj. A ono što je i do sada bila moja uloga i želja je da ih spremam za izazove koji dolaze.

Opširnije u Areni

Komentari: 3

Rukfaš

20. 11. 2017 - 11:12

Postali smo k'o bratska nam Srbija. Ako neće selektor da sastavi tim kako mu se reče, neka ide kući. Ona komedija sa Muslinom je ista k'o ova sa Adžom.
Marko

20. 11. 2017 - 11:31

Mislim da nijesi u pravu. Upravo je Adžić čovjek bez identiteta i čvrstoga stava, a to su najvažnije osobine trenera u bilo kom sportu. Kad je dozvolio Bojani Popović da igra za reprezentaciju na OI u Brazilu, on se tada p..rao u svoj trenerski poziv.
Negdje,

20. 11. 2017 - 13:24

prije petnaestak godina,upoznavajuci sina sa carima lopte,u parku centra Moraca,cuo sam jedan mirni duboki glas.Hitro sam se okrenuo,i video jednog relativno mladog covjeka kako tiho,strpljivo,pedagoski i po svim pravilima didaktike radi sa grupom djevojcica buducih rukometasica.Ta se slika ponavljala, gotovo uvijek, kada bih se nasao na ovom mjestu.Negdje sam osjetio neopisivu radost.Nijesam poznavao covjeka,ali sam cvrsto bio ubijedjen da je to prava prica .Kasnije je sve poznato.Dragan Adzic,Buducnost,reprezentacija,trofeji,uspjesi,prezentacija Crne Gore u najljepsem svjetlu.Imao sam cast da se negdje prije par godina upoznam sa trenerom i grupom rukometasica pobjednica koje su dosle u posjetu organizaciji u kojoj radim.Sve se potvrdilo ono sto sam ranije uocio.Specifican kulturan dijalog sa igracicama,dijalog koji bi trebali uciti mnogi koji su na javnoj sceni Crne Gore.Sta je bilo bilo je.Bez ikakvog interesa i da me niko na to ne tjera, punih pluca kazem ADZO LEGENDO.
Novi komentar