Zločin zbog raskida

Policajac pucao bivšoj djevojci u lice, pa nastavio da ubija

Policajac (31) u pariškom regionu u mjestu Sarsel službenim oružjem usmrtio je tri osobe, još tri ranio i potom izvršio saomoubistvo, a francusko tužilaštvo saopštilo je da je raskid ljubavne veze uzrok ovog zločina.
Objavljeno: 20. 11. 2017 - 12:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Policajac Arno Marten, koji je radio u Parizu, poslije smjene se uputio u to mjesto u sjevernom predgrađu francuske prijestonice da bi se, po dogovoru, sastao sa svojom djevojkom (25), koja ga je u automobilu, u blizini roditeljskog stana, čekala da bi razgovarali o raskidu, navodi se u saopštenju, prenose danas francuski mediji.

Zatim je policajac izvadio oružje i ranio djevojku u lice, a onda je ubio dvije osobe koje su pokušale da intervenišu, među kojima je muškarac (30), koji je u svom automobilu slušao muziku i, kada je začuo pucnje, prišao da vidi šta se događa.

Druga ubijena osoba je prolaznik (44), koji je izašao da kupi cigarete, a čije je tijelo pronađeno u blizini. Te dvije ubijene osobe nemaju veze sa ubicom, navodi tužilaštvo.

Zatim je policajac ušao u stan roditelja svoje djevojke i ubio njenog oca, a onda teško ranio njenu majku i sestru, i čak im usmrtio psa.

Na kraju je u bašti pucao sebi u glavu, navodi tužilaštvo, dodavši da ga nadležni opisuju kao dobrog policajca koji nije pravio probleme.

Stanovnici te četvrti su pozvali policiju nakon što su začuli pucnje, u nevjerici da je jedan policajac mogao to da učini.

"Figaro" navodi da od terorističkih napada 2016. policajci imaju pravo da nose službeno oružje i van dužnosti, pod uslovom da se nadležni s tim slažu.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb rekao je danas da će policajci ostati naoružani i van dužnosti.

U redovima francuske policije povećan je broj samoubistava - od početka godine najmanje 46 policajaca i 16 žandarma diglo je ruku na sebe, napominje pariški dnevnik.

 

Komentari: 0

Novi komentar