Saopštenje

DPS: Kaluđerović i Gošović devedesetih nijesu bili mali, kao ni Bečić 2006.

Demokratska partija socijalista uputila je saopštenje za javnost koje objavljujemo u cjelini
Objavljeno: 20. 11. 2017 - 14:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Dok nas Demagozi bombarduju slikama iz ranog djetinjstva njihovog lidera,  kampanjom pod radnim nazivom "sažalite se nad Aleksom, i on je nekad bio beba", te pokušavaju da nas uvjere da je za razna nepočinsta koja mu se pripisuju bio isuviše mali, mi podsjećamo na nekoliko  činjenica vezanih za lik i djelo stranke Demagoga:

1) Kada je ozloglašeni Sedmi bataljon 1999. zastrašivao ljude po Crnoj Gori, funckioner Bečićeve stranke Velizar Kaluđerović koji je, prema tvrdnjama pripadnika te jezive jedinice, regrutovao ljude po političkoj podobnosti da hapse crnogorsku mladost, imao je 48 godina.

2) Kad je SNP bio u koaliciji sa JUL-om Mire Marković i Šešeljevim radikalima, pa su nakon dobre saradnje na saveznom nivou formirali u Crnoj Gori koaliciju „Jugoslavija - SNP - Momir Bulatović“, današnji  Bečićevi funkcioneri, a nekad udarne pesnice Bulatovićevog SNP-a - Velizar Kaluđerovic, Vladan Vujović i Neven Gošović - imali su 49, odnosno 47 godina.

3) Kada je Aleksa Bečić privučen ideologijom SNP-a, stranke koja je željela da Crna Gora bude 27 izborna jedinica u Srbiji, pristupio njenom podmlatku, imao je 17 godina.

 4) Kada je vodio kampanju protiv Crne Gore i činio sve da referendum ne uspije, da ona kao država ne postoji, već da bude pod patronatom Srbije, Aleksa je imao 19 godina.

5) Kada je na referendumu rekao "NE" obnovi  državnosti, Aleksa je bio na pragu treće decenije i u istoj toj godini je postao funkcioner ove partije.

6) Kada je učestvovao na protestima i rušilačkim demonstracijama protiv priznanja Kosova, Aleksa je imao 21 godinu.

7) Kad je tvrdio da je trobojka državna zastava, Aleksa je imao 28 godina.

8) Kad je grlio beranskog četnika Aleksa je imao 30 godina.

U četvrtoj deceniji,  Bečić je dobio političku amneziju, zaboravio je sve od punoljetstva do današnjih dana, i pokušava da nas uvjeri da je najsrećniji bio dok se igrao pijesku i sklapao lego kocke, sakrivajući da je sa nepunih 18 godina, pa i ranije, prigrlio ideologiju koja ga je politički i ljudski oblikovala.

Zato su uzaludne i fotografije bebe Alekse i naprasno brisanje činjenica iz političke biografije. Bečić je i dalje samo podmlađeni i ukravaćeni SNP“, navodi se u saopštenju DPS-a.

 

Komentari: 12

Niksa

20. 11. 2017 - 14:33

Naravno da su svi bili punoljetni cak neki skoro pa djedovi.. eh, kao da mi to ne znamo ! Nije bio Aljeksa mali kada je podrzavao Momira po podgorickim coskovima, na skupovima... Nije mali bio kada je uzvikivao da je Kosovo Srbija !
Tijana

20. 11. 2017 - 14:43

Niko nije bio toliko mlad i zelen kao sto se predstavljaju i kao sto hoce sa slikama u kupacem kostimu da zamazu oci javnosti, to je samo jedan dobar njihov marketinski trik, jer Gosovic kad je regrutovao ljude sa 48.godine nije bio mali i nije da nije znao sta radi!
uskockicardak

20. 11. 2017 - 14:46

Interesantno je da se dovijeka mali Aljeksa vadi na neku svoju nevinost i na svoju mladost ! Medjutim daleko je on od nevinog mladica ! on je jedan obicni prevarant koji se bavi prljavim taktikama da dodje do nekog cilja !
koyot

20. 11. 2017 - 14:47

E ne znam kome mogu oni da prodaju tu pricu. Znamo ih dobro ko je ko i sta je ko radio.
Goran

20. 11. 2017 - 14:52

Aleksa nije bio mali kad je mogao da jurisa na proteste protiv priznanja Kosova, sve je Aleksa samo ne miran, bice on gori od DF-a kad ga uhvati njegova histerija!
Dana

20. 11. 2017 - 14:54

Mali Aleksa ne nosi dzane nadimak Preletaevic. Ovo su cinjenice koje su svima nama dobro poznate i ovo nece moci da opovrgne.
Bata Cuce

20. 11. 2017 - 15:00

Ajmo malko postenije. 91/2. za vrijeme dubrovacke pihare koja je CG kostala sramote i 168. glava Becic je ima 17. god.a Djukanovic 27.pa ipak ne bih ubrajso Djukanovica u glavne krivce , i zbig godina ali i zbog nekih objektivnih kasnijih zasluga. Momir, Sveto i Branko kostic su bili debelo u cetvrtoj deceniji i morali su malo vise niti odgivorni od Gisovica i Kaludjerovica, jednosravno jer su bili ns drzavnim finkcijama Sto ova dvojica nijesu , iako i oni snose dio odgovornosti. Mislim da je ovo klasicni autogol pisca saopstenja koji, sto je tragicno, to ocito i ne shvata. Mislim da ce dobiti ukor razrednog.
politika je...umjetnost

20. 11. 2017 - 15:52

Niko nije naivan, ali ako ne griješim oglašavava se saopštenjem stranka čiji tvorac imena treba da je u zatvoru, čiji prvi čovjek nije igrao šah zbog šahovnice, a bio je na vrhu vlasti koja je u zatvor tjerala ljude ( i mlade i stare ) koji su odbijali da idu na Dubrovnik...Da li je stvarno i moguće da nam je pamćenje ne samo kratko, nego i selektivno ? A o "subjektu komentarisanj" neću ni da trošim riječi !
Lscg

20. 11. 2017 - 16:38

Ja se sjecam da je jos neko bio punoljetan kad se bombardovao dubrovnik a bogami siguran sam da je isto bio punoljetan kad su nam lomili stakla na kola kad smo isli slusati perovic slavka..ali dobro aj svi da se pravimo ludi u svojoj amneziji..
R

20. 11. 2017 - 17:07

Zna li autor ovog teksta da kad je prošlost u pitanju, da DPS nebi trebao da se mnogo ponosi sa njom i da su i oni dosta srbovali, a malo kasnije na svu sreću došli svijesti, zna li da su mnogi iz ozloglašenog sedmog bataljona poslije zapošljeni na rukovodećlm mjestima u državnim organima. Zašto onda kopa po prošlosti, kad je svjestan odakle potiče, ili misli da smo zaboravni, pa nas samo podsjeća na druge, a pri tome svoje ne pominje.
krinka

20. 11. 2017 - 19:48

Da li je moguce da oni i dalje imaju obraza da pricaju, da se oglasavaju, da nekome prijete i sl? oni su mi na neki nacin reinkranacija FRONTA u njihovoj najvecoj snazi ( iako vec neko vrijeme padaju i ne mogu se zaustaviti)... Oni su simbol izdajnistva i svega zlog sto je ovu Crnu Goru moglo da zadesi !
Obrijani cetnik

21. 11. 2017 - 01:15

je bio i ostao i to nikada nije bila nikakva tajna! A sada je druga prica, naravno, jer to ne prolazi pa PR doktori koriste istrosene formule da mu poprave imidz. Smesni bre ovi cetalji koji misle da je svako glup kao jedan dio njihovog stada.
Novi komentar