PLJEVLJA

Ministarstvo sporta: Još jedna fiskulturna sala u novom ruhu

- Fiskulturna sala pljevaljske Osnovne škole ,,Ristan Pavlović” od danas je u novom ruhu i to je pored cetinjske i sale u Kotoru, treća obnovljena školska sala, u koje je Ministarstvo sporta, posredstvom donacije kineske Ambasade u Crnoj Gori, ukupno uložilo više od 110 hiljada eura.  Dio je to projekta Ministarstva sporta ,,Afirmacija školskog sporta” , čiji je cilj unaprjeđivanje uslova u nastavi fizičkog vaspitanja i podsticanje djece i omladine da se što više bave sportsko-rekreativnim aktivnostima.
Objavljeno: 20. 11. 2017 - 14:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

,,Prepoznata kao rasadnik sportskih talenata, pljevaljska Osnovna škola ,,Ristan Pavlović” bila je početna tačka u karijerama mnogih uspješnih sportista. Nadamo se da će novo ruho fiskulturne sale biti dodatni motiv sadašnjim, ali i budućim učenicima da na pravi način iskoriste njene resurse, uz iskrenu vjeru da će neki novi Peruničići, Paspalji, Fatići... svoje prve korake napraviti baš ovdje”- poručio je na otvaranju sale, u ime Ministarstva sporta, generalni direktor Direktorata za sport Miloš Lalević, ističući da je rekonstrukcija sale rezultat zajedničkog projekta Ministarstva sporta i ambasade NR Kine, u okviru kojeg je prije četiri mjeseca potpisan Ugovor o donaciji, na osnovu čega je za rekonstrukciju i adaptaciju fiskulturnih sala četiri škole opredijeljen iznos od 112.700,00€.

To su medjutim kako je zaključio, tek prvi koraci ulaganja u navedenu oblast, a sve sa jasnom vizijom unaprijeđivanja uslova za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja i uključivanja što više djece i mladih u sportsko-rekreativne aktivnosti.

U adaptaciju fiskulturne sale  JU OŠ „Ristan Pavlović“, koja je izmedju ostalog obuhvatila zamjenu starog oronulog parketa, podkonstrukcije i koševa novim, uloženo je 23.194,38€.

Komentari: 1

67475

21. 11. 2017 - 08:58

svaka cast ovom ministru, vidjeste li ljudi on je uzlozio pare od donacije kineske vlade, svaka ti cast ministre i tebi i tvom obrazovanom i strucnom timu, ipak ne bi bilo lose i da malo radsite posao zbog koga sate placeni, nemojte se ljutiti ali je prethodnik vusurovic bio gospodin covjek za vas, vama bi bolje odgovarao posao recimo trenera primorca a nakon par godina direktora primorca a zatim radno mjesto VPSCG a zatim skolovanje da bi mogli raditi u drzavnoj upravi, budi sportista i ne gazi po ljudima ako ti je dato, sramota je to
Novi komentar