Preko 30.000 eura

Institut za bolesti djece dobio savremeni lift

Menadžment Kliničkog centra je sa uspjehom realizovao još jedan projekat, rekonstrukciju lifta u Institutu za bolesti djece. Rekonstrukcija, čija vrijednost prelazi 30.000€,  realizovana je zahvaljujući donaciji mljekare “Lazine”, odnosno,  preduzeća “Šimšić Montmilk” d.o.o.  iz Danilovgrada, “Regulatorne agencije za energetiku” d.o.o. iz Podgorice  i  kompanije “Euro Prost” d.o.o. iz BiH.
Objavljeno: 20. 11. 2017 - 15:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Koristim priliku da se našim prijateljima  zahvalim na donaciji koju su uputili Institutu za bolesti djece. Danas stavljamo u upotrebu novi lift koji će itekako doprinijeti dobrom tehničkom funkcionisanju našeg Instituta. Kako sam par puta navela naš Institut je star 60 godina kao i lift koji je bio do sada u upotrebi ali je dobro funkcionisao sa evidentnim tehničkim problemima”, rekla je tim povodom direktorica Instituta za bolesti djece dr Sonja Milašinović.

Ona je kazala da će novi lift omogućiti bolji i bezbjedniji transport u ovoj organizacionoj jedinici KCCG i iskoristila je priliku da svim zaposlenima u mljekari “Lazine” čestita jubilej, 20 godina od osnivanja.

Želim vam dobre poslovne rezultate i da i dalje imate plemenito srce, barem što se tiče dječije populacije - kazala je Milašinović.

U ime donatora prisutnima se obratio  Milutin Đuranović, osnivač mljekare “Lazine” koja povodom svog jubileja donaciju usmjerila KCCG.

Dvadeset je godina od početka rada naše mljekare i donijeli smo odluku da u donatorske svrhe  odvojim 20.000 eura, - kazao je Đuranović navodeći da su se opredijeli za IBD rukovodeći se  izrekama koje se, kako je on kazao često koriste u Crnoj Gori “zdravlje nema cijenu i da su đeca najveće bogatstvo”.

Spajajući te dvije misli u jednu, odlučili smo da donaciju opredijelimo prema Dečijoj bolnici Kliničkog centra - kazao je Đuranović.

“Nama je jako drago da smo na taj način poboljšali uslove u Dječije bolnici. Želimo da lift bude funkcionalan i pouzdan, ali da ga koristi što manje djece sa problemima, i ako ga koristi da to bude silazna putanja prema prizemlju kada oporavljena, zdrava djeca, u zagrljaju svojih roditelja, odlaze vesela i razdragana svojim kućama”, dodao je Đuranović.

Prisutnima se obratila i direktorica Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević, koja se još jednom zahvalila mljekari “Lazine”, koja ne samo da zapošljava veliki broj ljudi, već ima i plemenito srce, kazala je ona. Kovačević se takođe zahvalila i  kompaniji “Euro Prost” iz BiH koja je izvodila radove u KCCG i učestvovala u ovoj donaciji.

Ona je tim povodom našim donatorima uručila i zahvalnice u znak sećanja da su danas bili jedni od glavnih aktera realizovanja još jednog važnog projekta.

Komentari: 0

Novi komentar